Organiseer jij dit jaar het kerstdiner voor familie of vrienden? Dan heb je het vast al druk genoeg met het bedenken van het menu. Toch is het leuk om ook aandacht te besteden aan de aankleding van de tafel. Dat dit helemaal niet veel tijd hoeft te kosten, laten deze simpele (groene) zelfmakers zien. Die maak je gewoon nu al, dan is dat alvast van je to-do lijst af. Zo wordt het diner extra feestelijk!

 

Groen accent

Maak de naamkaartjes voor je gasten extra mooi door er met een kleine wasknijper een dennentakje aan vast te maken.

Tafel dekken met groen

Stevig kerststukje

De tafel staat vaak al vol genoeg waardoor er geen plaats meer is voor een groot kerststuk. Dat staat alleen maar in de weg tijdens het eten. Kies daarom voor een kleine, stevige vaas of bekleed een blik met stof. De kans op omstoten is daarmee klein. Steek er wat dennentakjes, dennenappels en takjes met kleurige, rode besjes (zoals de lijsterbes) in en je hebt zo een kerststukje op tafel staan.

Tafel dekken DIY

Kerstglazen

Strik rode lintjes om de pootjes van wijnglazen. Je kunt bij elk glas ook een kerstbal en dennentakje leggen. Kies voor onbreekbare ballen voor als ze van de tafel rollen of je jonge gasten krijgt die ermee gaan spelen.

Rode lintjes kersttafel

 

Servetjesboom

Vouw van servetten driehoeken in verschillende formaten. Leg ze van groot naar klein op een bord, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat. Bijna zonde om een servet te pakken!

servetten gevouwen kerst

Review deze post