Ga je een weekendje weg? Bouw dan zelf een systeem dat ervoor zorgt dat je plantjes blijven leven. Een supermakkelijke én effectieve DIY!

Nodig
Katoenen touwtjes
Schaar
Paperclips
Grote pan met water
Klein krukje
DIY

Verzamel al je plantjes en knip het touw in stukjes van vijftig centimeter. Zorg dat iedere plant z’n eigen touwtje heeft. Als je geen touw kunt vinden van honderd procent katoen, gebruik dan een katoenen T-shirt en knip dit in dunne reepjes.
Bevestig paperclips aan de uiteinden van de touwtjes, zo blijven ze in het water hangen.

Vul een grote pan met water. Zorg dat die ongeveer tot driekwart gevuld is. Zet de pan op een klein krukje of een stapel boeken, zodat die hoger staat dan de plantenpotjes. Zet de potjes rondom de pan.

Hang de touwtjes in de pan. Zorg dat het uiteinde met de paperclip in het water hangt. Stop het andere uiteinde in de plantenpotjes. Graaf met je vinger een gat van vijf centimeter diep en druk het touwtje hierin. Zorg ervoor dat het touw is strakgetrokken en schuin hangt, zodat het water makkelijk kan geleiden. Dit kun je zien op bovenstaande foto.

Als je een grote pan gebruikt, kun je gemakkelijk een weekje weggaan zonder zorgen! Wil je de plantjes niet van hun plek halen? Gebruik dan hetzelfde systeem met kleinere bakjes water. Liever een bestaand watergeefsysteem? Kijk eens hier!

Bron en foto’s DIY: Scissors & Sage

3.1/5 - (10)