De Landelijke Fruitplukdagen komen er weer aan. Op 15 en 22 september 2018 openen ruim veertig fruittelers in heel Nederland hun boomgaarden en landwinkels voor publiek. Zet je tanden in een elstar appel, een conference peer of een van de vele andere fruitsoorten die Nederland rijk is.

Landelijke Fruitplukdagen

Tijdens deze open dagen kun je een kijkje nemen achter de schermen bij fruittelers. Zowel jong als oud is welkom op de boomgaarden om fruit te komen plukken en proeven. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd als fiets- en wandeltochten. Of je neemt een kijkje in de landwinkels met een ruim assortiment aan streekproducten. Tip: neem je eigen mandje mee om het geplukte fruit in te leggen.

Fruit uit Nederland

De Landelijke Fruitplukdagen is een initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Het doel is om heel Nederland meer te vertellen over fruit dat in ons land geteeld wordt. De fruittelers willen laten zien met hoeveel passie en zorg zij de verschillende fruitsoorten telen.

Kun je niet wachten tot 15 en 22 september? Veel fruittelers organiseren op 8 en 9 september ook fruitplukdagen. Kijk voor alle deelnemende fruitbedrijven op defruitigste.nl.