Natuurlijk kies je voor mooie tafeldecoratie tijdens de kerstdagen, maar wat dacht je van eetbare tafeldecoratie? Normaal deelt Ine van Mierlo recepten met groenten uit haar moestuin. Deze keer deelt ze een recept waarbij niets uit de moestuin nodig is, maar wat wel leuk staat op de kersttafel: chocolade kerstbomen.
Dit heb je nodig voor kerstbomen van chocolade
- Getempereerde chocolade in de smaak die je zelf lekker vindt. In ons artikel over speculaasbonbons vind je hoe je chocolade kunt tempereren.
- Mallen van verschillende grootte in stervorm. Mocht je deze niet kunnen vinden, kan het ook met ronde vormen.
- Eetbare decoratie zoals glitter, marsepein, suikerfiguren. Net wat je maar in huis hebt of lekker vindt.
- 25 g roomboter
- 65 g gesmolten chocolade
Zo maak je ze
- Doe de getempereerde chocolade in de vormen en laat hard worden.
- Klop vervolgens 25 gram roomboter luchtig tot het wit is van kleur en voeg daar 65 gram gesmolten chocolade aan toe. Goed door elkaar roeren en in een spuitzak scheppen.
- Haal de chocoladesterren uit de vorm en bouw de boom van de sterren. Je ‘lijmt’ de sterren aan elkaar door middel van het mengsel van gesmolten chocolade en boter. Spuit op elke ster een toefje van dit mengsel en druk het volgende onderdeel er op. Start met de grootste ster en eindig met de kleinste ster.
- Decoreer de boom naar wens en laat goed uitharden.
Mocht je geen mallen vinden in de vorm van een ster, gebruik dan een simpele ronde mal, zoals bij deze boom van chocolade.
Vrolijk kerstfeest!