De tuin is een fijn plek om even te ontspannen. Bijvoorbeeld na een lange dag werken of in het weekend of in de vakantie. Hoe fijn is het om alleen of wanneer je visite hebt om in de tuin te kunnen vertoeven. En daarbij is het ook nog eens gezond om je in de buitenlucht te bevinden. Maar het is wel vaak lastig om de tuin in te richten. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze het moeilijk vinden om de tuin goed te verdelen, zonder dat ze er al teveel onderhoud van hebben. Daarom lees je in deze blog enkele tips, die je misschien kunnen helpen bij het inrichten van je tuin.

Opruimen

Ja, opruimen, je leest het goed! Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je tuin. Maar toch is het wel verstandig om je tuin goed op te ruimen en regelmatig schoon te maken. Veeg alle bladeren bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventuele tegels ook goed schoon. Hierdoor ziet je tuin er meteen een stuk frisser uit. Pas hierna kan het inrichten beginnen!

Diepte in je tuin

Heb je een smalle tuin? Er zijn verschillende trucjes waardoor je deze er breder uit kunt laten zien. Vaak is het namelijk zo dat een smalle tuin ook vrij lang is. Wanneer je de lengte van deze tuin onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder.

Lounge-set

Verder is het een tip om een lounge-set aan te schaffen. Hierdoor zul je heerlijk kunnen ontspannen, bijvoorbeeld met een goed boek of tijdens een gezellige borrel met vrienden. Maak een lekker recept, schaf mooi servies aan en je kunt genieten! Een lounge-set zit vaak een stuk comfortabeler dan een kant en klare tuinstoel. Op die manier is het heerlijk om uren in je tuin door te brengen. Helemaal zen kun je dan aan het eind van de avond weer naar binnen!

Schutting

Heb je een schutting in je tuin? Vaak wordt deze geplaatst zodat je wat meer privacy hebt. Het is natuurlijk ook niet fijn wanneer je zo bij je buren in de tuin kunt kijken. Een schutting biedt dan een ideale oplossing. Wel zijn schuttingen vaak wat ongezellig in een tuin. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen door de schutting op te leuken. Hang er bijvoorbeeld vrolijke bloemetjes aan, of juist leuke foto’s van mooie herinneringen. Op die manier ziet je schutting er gelijk vrolijk uit en dat geeft een gezellige sfeer.  

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post