Nu de zomer vol aan de gang is, zijn we graag buiten. De perfecte tijd om lekker in de zon te zitten, aangezien we vaak ook vrij nemen van werk. Aangezien het leven er nu wat anders uitziet, blijven we wel massaal veel meer thuis. Dit zorgt ervoor dat je opeens vaker in je tuin zit. Er is geen leukere manier om de rest van je zomer en herfst door te brengen, dan tuinieren. Het is ook nog eens bewezen hartstikke goed voor je mentale en fysieke gezondheid! Dus pak je Sigma verf uit de kast en laten we je tuin omtoveren!

1. Planten & onkruid

Natuurlijk is het eerste wat je gaat doen, al het onkruid weghalen. Dit is een flinke taak en heeft veel uithoudingsvermogen nodig. Als je dit toevallig al gedaan hebt, of geen onkruid hebt, kan je verder gaan kijken. Wat wil je dat jouw tuin uitstraalt? Wil je het lekker natuurlijk hebben, of juist een beetje chique? Ga eens langs bij een tuincentra en maak alleen maar foto’s van wat je mooi vindt. Zo maak je niet per ongeluk een impulsaankoop en kan je lekker thuis uitzoeken wat nou de overeenkomst is tussen alles wat je mooi vindt.

2. Moestuin

Het is superleuk om je eigen eten te verbouwen. Dus een moestuin is een must als je lekker in de tuin bezig wilt zijn! De zomer is een ideale tijd voor je moestuin. De warme temperaturen en de vochtige grond stimuleren de groei van je planten enorm. In de zomer kun je groenten als paksoi, andijvie, veldsla en winterpostelein zaaien. Begin ook al vast met nadenken over wat je in de herfst wil oogsten. Ook fruit als aardbeien kan je in de zomer oogsten. Wat heel leuk is, want dan kan je gebakjes maken met fruit uit je eigen tuin!

De zaadjes in de tuin van Karin Cruijs zorgen voor prachtige eenjarigen - Tuinieren met Buitenleven

3. Lekker shoppen

Ga ook eens lekker online shoppen of naar een winkel als Intratuin of Ikea. Dan maak je al helemaal iets bijzonders van je tuin. Je kan mooie dekentjes kopen, zodat je ‘s avonds buiten kan zitten, en mooie lichtjes die je buiten op kan hangen. Ook een hangmat of mooie tuinkussens zijn een goede aankoop. Daarnaast kan je ook mooie parasols kopen, zodat je in de hete zon nog steeds naar buiten kan. En sproeiers of andere afkoeling mechanismen zijn natuurlijk niet te missen.

Tuinhuis
Geef je tuinhuis een metamorfose met een nieuwe lik verf.

4. DIY

Het allerleukste gedeelte is natuurlijk het aankleden van de tuin. Je kan allemaal leuke dingen ophangen, of mooie plantenpotten neerzetten. Ook zou je nieuwe tuinmeubels kunnen kopen, maar het allerleukste is natuurlijk om veel zelf te doen. Zo kan je met de Sigma s2u Allure Gloss je meubels er weer uit laten zien alsof ze nieuw zijn. Het kost even werk, maar iets zelf schilderen is altijd veel leuker dan iets kopen. En dan kan je er na afloop lekker mee pronken. Ook kan je zelf je oude plantenpotten schoonmaken en opnieuw verven. Dit zou je ook als activiteit kunnen doen met familieleden of vrienden, om het nog leuker te maken.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post