Bloem schikken is erg leuk om te doen; maar hoe doe je dat nou eigenlijk goed? De experts van Weekly Flower leggen je hier uit hoe je het perfecte boeket schikt!

Stap 1: de juiste vaas

Voordat je begint met schikken, is het belangrijk dat je een passende vaas voor jouw bloemen uitkiest. Voor de meeste boeketten is dat een vaas met een smalle hals en een wat bredere onderkant. Door de relatief smalle opening blijven de stelen mooi rechtop staan.

Stap 2: Sorteren & steken

Vervolgens is het handig om de bloemen naast elkaar te leggen en te sorteren. De manier van sorteren is afhankelijk van het type boeket dat je wil maken. Ga je voor een klassiek boeket of een veldboeket? Een klassiek boeket heeft een nette schikking van stelen in dezelfde lengte en een aantal terugkerende kleuren en soorten. Het veldboeket heeft daarentegen een chaotische schikking en een variatie aan kleuren en lengtes.

Voor het veldboeket sorteer je de stelen op lengte. Je start vervolgens met het maken van een vierkant frame door vier stelen schuin in de vaas te steken, steeds op diagonale wijze. Hiervoor gebruik je de kortste bloemen. Als je de volgende (wat langere) stelen over het kruis heen blijft steken, komen de bloemen al snel los van de rand. De zware, lange stelen en siertakken steek je op het laatst tussen het frame zodat ze stevig omhoog staan.

Schikken

Voor het klassieke boeket zoek je de bloemen eerst uit op soort. Vervolgens maak je een frame van de stevigste takken. Een goede bloem daarvoor is bijvoorbeeld de troschrysant. Gebruik van ieder type bloem een oneven aantal exemplaren en laat ze in driehoeken of vijfhoeken terugkomen.

Stap 3: genieten

Als jouw bos eenmaal klaar staat, is het tijd om te genieten. Je hebt het langst plezier van jouw stijlvolle, geschikte bos als je verse bloemen gebruikt. Zo bezorgt Weekly Flower bloemen vers van de kweker. Door direct in te kopen bij de kwekers, houden zij de keten kort. Dat betekent dat de bloemen super vers zijn en betaalbaar. Zo bezorgen ze voor €14,99 al een prachtig boeket. Deze boeketten zijn eenmalig te bezorgen, maar ook als abonnement te bestellen. Wil jij ook aan de slag? Neem dan een kijkje op www.weeklyflower.nl voor het boeket dat bij jouw bloemenstijl past.

!Tip voor de feestdagen: Bestel een bloemencadeaubon. Jij bepaalt het aantal bezorgingen, de ontvanger kiest zelf zijn boeket en bezorgdag

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)