Een border vullen met tuinplanten is nog niet zo eenvoudig. Welke tuinplanten combineren bijvoorbeeld mooi met elkaar? Best een pittige vraag. Tuinexperts kijken naar allerlei factoren zoals de grondsoort, bloeiperiodes, bloeikleuren, vochtgehalte, groeihoogtes en zon/schaduw locaties. 

Voor veel mensen is een borderplan maken een tijdrovend en ingewikkeld proces. Plantenkenners van Yarinde.nl spelen hier handig op in met kant en klare borderpakketten. Dit zijn borderbeplanting sets bestaande uit diverse tuinplanten waar reeds is nagedacht over allerlei aspecten.

Michael van Wassem, oprichter van Yarinde licht toe: ,,We hebben heel veel uren gestoken in het maken van de borderpakketten. Zo bieden we bijvoorbeeld kleurthema’s, sets speciaal voor humusrijke veengrond, sets voor droge zandgronden, bij- en vlindervriendelijke pakketten en heel veel andere thema’s. Daarnaast maken we ook borderplannen op maat. Of het nu smalle of brede borders zijn, wij denken graag mee. We zien helaas vaak klanten impulsief een fraai bloeiende plant kopen in een tuincentrum, deze wordt vervolgens zonder echt plan bijgeplant. Zo krijg je al snel een rommeltje. Wij adviseren dus altijd een doordacht beplantingsplan te maken, voor diegene die hier geen tijd en interesse in heeft, zijn onze borderpakketten een uitkomst. ”

Plantensite Yarinde startte in 2019 en bezorgt inmiddels in heel Nederland borderpakketten, haagplanten en bomen.

5/5 - (1)