Wil je even weg van alle drukte en de dagelijkse sleur doorbreken? Met z’n tweeën, met het gezin of zelfs met de hele familie? En wil je dat combineren met het ontdekken van nieuwe diersoorten? Dan is het altijd leuk om naar een dierentuin te gaan. Vooral omdat je weer eens wat anders ziet dan de standaard (achter)tuindieren!

Een van de meest interessante parken in ons land is Safaripark Beekse Bergen. Leeuwen, tijgers, zebra’s en giraffen bekijken, maar geen zin in de stadsdierentuinen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel geven je handige tips en delen we onze ervaringen om jou aan een nog betere trip door het safaripark te helpen.

Heerlijk vertoeven in de buitenlucht

Het fijne aan Safaripark Beekse Bergen is dat bijna alles in de buitenlucht te vinden is. De natuurlijke habitat van de dieren is zoveel mogelijk nagebootst en de ruimte die ze hebben is behoorlijk. Een paar verblijven voor reptielsoorten zijn binnen te vinden. Tip: check voor je bezoek wel even de weersvoorspelling.

Wandelen tussen de dieren

Safaripark Beekse Bergen staat bekend om zijn autosafari. Maar naast de safari met de auto, is er ook een behoorlijk groot gebied dat met de voet ontdekt kan worden. De wandeltoch door het park is van behoorlijke omvang. Als je langzame lopers in je groep hebt, zorg dan voor verzamelpunten om elkaar niet telkens te hoeven zoeken. Spreek ook tijden af en wees je ervan bewust dat er naast de wandeltocht ook een auto- en een boottocht is door het park.

Tijdens de wandeltocht zijn er verschillende plekken met horecagelegenheden om uit te rusten. Deze plekken zijn vaak voorzien van wifi. Als je de exotische dieren wil fotograferen en direct wil delen met je vrienden, zorg dan dat je niet afhankelijk bent van deze wifi, maar neem voldoende data op je mobiele of sim only abonnement.

Met de auto op safari

Met de auto rijd je een bepaalde route langs verschillende dieren. Je kunt zelf het tempo bepalen, omdat er twee rijbanen zijn aangelegd: een om (langzaam) te rijden en een om stil te staan. Je moet in je auto blijven zitten met de ramen dicht. Sommige mensen hebben de neiging om de dieren te voeren met etenswaren die ze zelf hebben meegenomen. Doe dit niet, want dit is uiteraard zeer slecht voor de dieren. Er valt genoeg te zien, ook zonder het voeren van de dieren. En je hoeft niet bang te zijn dat ze niet naar je auto lopen, want dat doen ze, ook zonder dat je ze lokt met eten.

Voor in de autosafari is er in de Beekse Bergen app een audiotour ontwikkeld die je van informatie voorziet afhankelijk in welk gebied je rijdt. Rij je bijvoorbeeld net de savanne binnen, dan zal de audiotour je vertellen over de kameel, dromedaris, zebra en nog veel meer.

Ben je van plan om alle dieren te fotograferen en de leukste meteen te delen met je vrienden? En wat dacht je van een live video tijdens de autosafari? Denk er dan aan dat je genoeg data op je mobiele abonnement of sim only hebt. De wifi in het park is niet zo goed beschikbaar tijdens de autorit. Zo kun je alle beelden rechtstreeks delen met je vrienden ene kennissen.

Ook op het water

Tijdens de wandeltocht door het park kun je op verschillende plaatsen opstappen om de tocht op het water te vervolgen via de Safariboot. De vertrektijden voor de boottocht zijn ongeveer elk half uur. Een ranger aan boord voorziet je bovendien van informatie die je tijdens het wandelen nooit gehad zou hebben! Handige tip: hou rekening met een lange rij. Kom dus niet te laat! Het is vaak verstandig om al tien minuten tot een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over een bootsafari.

Luipaard bij het water

Tot slot

Zoals je misschien hebt gelezen komt er best wat kijken bij een bezoekje aan Safaripark Beekse Bergen, vooral niet als je er alles uit wil halen. Als je de volledige Beekse Bergen ervaring wil meepakken, kijk dan ook naar een overnachting in het park. Dit kan hun Safari Resort (in hun zogenaamde ‘jungalows’), in het vakantiepark en op hun camping. Check de overnachtingsfaciliteiten van Beekse Bergen. 

Review deze post