Voor veel mensen is hun tuin de plek waar ze kunnen ontspannen. Zeker na een lange werkdag, of juist in het weekend of in de vakantie. Het is dan ook erg fijn om bijvoorbeeld buiten in de tuin lang te tafelen met vrienden of familie, of om er tot rust te komen bij het lezen van een goed boek. Kun je nog wel wat tips gebruiken bij het inrichten van je tuin? Dat is goed voor te stellen, want een tuin kun je dan ook op verschillende manieren indelen, maar wat staat er nu goed bij jouw tuin? En waar moet je zoal op letten? In deze blog vind je tips om je tuin sfeervol in te richten.

De voortuin

Wanneer je een voortuin hebt, zullen mensen die langs je huis lopen, de voortuin waarschijnlijk als eerste zien. Dat betekent dat je voortuin eigenlijk dus een soort visitekaartje van je woning is. Je wil dus graag dat deze er netjes uitziet, maar waarschijnlijk zul je hier niet vaak zitten wanneer je ook een achtertuin met meer privacy hebt. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen je voortuin onderhoudsvriendelijk te maken, bijvoorbeeld met bestrating. Wanneer je er voor zorgt dat de kleuren van de bestrating goed staan bij de kleuren van je huis, geeft dat een rustig effect. Verder kun je ervoor kiezen om hoge planten in je tuin aan te leggen, zodat je wat meer privacy hebt.

Planten en bloemen

Een gezellige tuin creëer je ook door verschillende planten en bloemen in je tuin te hebben. Wist je dat een groene kleur ervoor zorgt dat je rustig wordt? Door dus even in je tuin te zitten, kun je vermindering van stress krijgen. Dat is natuurlijk erg fijn. Wanneer je kiest voor vaste planten, zal dit je bovendien schelen in het onderhoud. Vaste planten zijn namelijk planten die ieder jaar terugkeren. Je hoeft deze vaste planten dus niet steeds opnieuw te zaaien. Voorbeelden van planten die weinig onderhoud nodig hebben, zijn de vlinderstruik en de hortensia. Overigens is het ook erg leuk om droogbloemen te maken van de eigen bloemen in je tuin. Deze droogbloemen kun je dan weer gezellig binnen neerzetten om je interieur daar gezellig te maken. Niet zulke groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook droogbloemen zelf kopen.

Een border

Ook een border staat erg gezellig in je tuin. Bij een border maak je gebruik van allerlei soorten bloemen en planten, waarbij je werkt met hoogte- en kleurverschil. Zo creëer je dynamiek en een speels effect in je tuin. Borderplanten kunnen in een lange en rechthoekige strook tegen een muur of schutting staan, maar je kunt ook kiezen voor juist een rond vak of één met golvende lijnen. 

Geniet van je sfeervolle tuin!

Deel dit bericht

Meer inspiratie

2.5/5 - (2)