Ergens in Nijmegen staat midden in een jarenzeventigwijk een verdwaalde boerderij. De gelukkige eigenaren zijn Sophie en Erwin. In Buitenleven 2020/8 lees je hun verhaal. Het huis is een voormalige pachtboerderij en heeft een geschiedenis. Juist dat wilden zij accentueren. Zo is in het voorhuis nog steeds de achttiende-eeuwse gietijzeren haardplaat met familiewapen te zien.

Fascinatie voor opgezette dieren

Maar niet alleen de geschiedenis leeft in deze boerderij. Sophie en Erwin combineren oud met nieuw. En wat vooral opvalt: de wildebeestenboel. In het huis vind je diverse opgezette dieren. Van een leeuwenkop tot een knalblauwe ara tot een babynijlpaard: niets is te gek in deze Nijmeegse boerderij. “Mensen die dit van tevoren niet weten, zijn onder de indruk. Over het algemeen is iedereen heel geïnteresseerd”, volgens Sophie. Maar het zijn niet alleen opgezette dieren die hen fascineren. “We verzamelen dingen die bijzonder zijn. Het liefst wel uit de natuur. We hebben bijvoorbeeld ook een shrunken head en een schilderij van Errol Fuller aan de muur: een bekende schrijver en kunstenaar uit Engeland.”

Landelijk gecombineerd met industrieel en een sausje van opgezette dieren - Wooninspiratie met Buitenleven
Achter de vos de originele haardplaat met familiewapen. Foto: Henny van Belkom

Landelijk en industrieel

De meeste items komen niet zomaar uit een commerciële winkel. Bijna ieder item kent een mooi verhaal. Zo hangt er boven hun bed een lamp uit een kerk. Oorspronkelijk stonden er kaarsen in die lamp, maar nu is deze gemoderniseerd. Hun stijl is landelijk en industrieel, vertelt Sophie. “We hebben in bijna iedere ruimte dezelfde dingen en materialen terug laten komen. Vooral edelhout en metaal. We houden van die natuurelementen: ze passen goed bij het huis.”

Landelijk gecombineerd met industrieel en een sausje van opgezette dieren - Wooninspiratie met Buitenleven
Het hout is een van de authentieke landelijke elementen dat overal terugkomt. Foto: Henny van Belkom

Nog verder binnenkijken in deze boerderij?

Wil je meer zien van de unieke collectie dieren van Sophie en Erwin? Lees het hele verhaal en bekijk alle foto’s in Buitenleven 2020/8. Deze ligt nog t/m 5 november in de winkel.