Een voetbalkijkfeestje buiten organiseren, is de perfecte manier om van het mooie weer te genieten én samen te zijn met vrienden. Met deze 10 must-haves maak je van het supporteren voor het Nederlands elftal tijdens het EK een onvergetelijk feestje. Hup Oranje!

1. Buitenbeamer en projectiescherm.

Het EK voetbal kijken gaat natuurlijk niet zonder beeld. Investeer in een kwalitatieve (buiten)beamer en een groot projectiescherm. Zo maak jij er jouw eigen buitenbioscoop van. Heb je geen ruimte of budget voor een groot projectiescherm? Er zijn ook opblaasbare projectieschermen te koop. Even oppompen en je bent ready.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 1. Buitenbeamer en projectiescherm

2. Overkapping of tent.

Om ervoor te zorgen dat jouw kijkfeestje niet in het water valt, is het verstandig om een partytent neer te zetten. Heb je een overkapping? Nog beter, de beschutting zorgt voor bescherming van fel zonlicht waardoor de wedstrijd op het scherm beter te zien is.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 2. Overkapping of tent

3. Comfortabele buitenmeubelen.

Jouw gasten en jijzelf willen natuurlijk lekker zitten, een voetbalwedstrijd duurt immers 90 minuten. Zorg er daarom voor dat je comfortabele zitplaatsen hebt geregeld. Denk dan aan tuinmeubelen, ligstoelen, zitzakken en picknickkleden. In Nederland ben je nooit verzekerd van warm weer dus leg er wat extra kussens en dekens bij. Zo ben jij goed voorbereid op de ‘ik heb het koud’-opmerkingen van je gasten.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 3. Comfortabele buitenmeubelen

4. Buitenverlichting.

Wil je dat jouw voetbalkijkfeestje ook na zonsondergang kan doorgaan? Zorg dan voor verlichting en extra gezelligheid met lichtslingers, lantaarns en andere sfeerverlichting.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 4. Buitenverlichting

5. Geluidssysteem.

Je wilt natuurlijk de Nederlandse fans in de arena goed horen als wij scoren. Zet daarom goede buitenspeakers of een draagbaar geluidssysteem in je tuin.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 5. Geluidssysteem

6. Buitenkeuken of barbecue.

De pauze is het perfecte moment om nog wat extra warme hapjes te bereiden. Zet de barbecue aan of duik de buitenkeuken in en geniet van lekkere miniburgers, camembertdipjes of nacho’s.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 6. Buitenkeuken of barbecue

7. Koelboxen en koelkasten.

Niets is vervelender dan iedere keer naar binnen moeten gaan voor gekoelde drankjes. Zorg voor voldoende koelboxen of een buitenkoelkast om drankjes en bederfelijke snacks koud te houden.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 7. Koelboxen en koelkasten

8. Insectenwerende middelen.

In de zomer zijn insectensprays, citronellakaarsen en andere insectenwerende middelen onmisbaar. Met deze producten houd je de vervelende insecten op afstand en kun jij genieten van de wedstrijd.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 8. Insectenwerende middelen

9. Tafels en bijzettafels.

Om alle snacks en drankjes binnen handbereik te hebben, is het handig om bijzettafels of opvouwbare tafeltjes neer te zetten.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 9. Tafels en bijzettafels

10. Speelruimte en activiteiten.

Creëer een speelhoek met voetbalspelletjes zoals een minidoel en bal voor tijdens de pauze. Je zou ook gezelschapsspellen of een voorspelwedstrijd kunnen inlassen om de sfeer erin te houden.

10 must-haves voor een EK voetbalkijkfeestje in de buitenlucht - 10. Speelruimte en activiteiten

Met deze must-haves ben je helemaal klaar voor een onvergetelijk EK-kijkfeestje in de buitenlucht. Jouw opstelling is al kampioenwaardig. Nu is het de beurt aan ons voetbalteam. Hup Holland hup!

Wil jij meer van Buitenleven lezen? Neem dan nu een van de verschillende abonnementen.

5/5 - (1)