v

Een tuin vergt het nodige onderhoud, maar dan heb je vervolgens ook echt iets om van te genieten. Zeker in de lente en zomer kun je ontzettend veel plezier van je tuin hebben. Afhankelijk van de indeling van je tuin heb je de juiste tools nodig om het onderhoud goed te kunnen verrichten. Het spreekt voor zich dat je voor het onderhouden van plantenborders andere tools gebruikt dan voor het bijhouden van het gazon of de heg. Hieronder vijf veelgebruikte en handige tools voor de tuin.

Grasmaaier

Voor iedereen die een tuin met een gazon heeft, is een grasmaaier onmisbaar. Voor de kleinere tuinen volstaat een handmaaier meestal wel, maar bij de grotere oppervlakken is het fijn om over een elektrische maaier te beschikken. Je zou ook kunnen kiezen voor een robotmaaier, die het werk doet terwijl jij rustig je krantje leest. Wie oog heeft voor detail, schaft bovendien een grastrimmer aan om de randjes tot in detail bij te werken. Net als een grasmaaier kun je een grastrimmer online kopen en is extra snijdraad gewoon los bij te bestellen.

Hogedrukreiniger

Voor het reinigen van de bestrating, maar ook voor het schoonspuiten van de gevel van je huis, gebruik je bij voorkeur een hogedrukreiniger. Ga je een hogedrukreiniger online kopen, dan is het zaak om te weten waarop je moet letten. De werkdruk van het apparaat wordt in bar uitgedrukt en hierbij geldt over het algemeen dat het apparaat een beter reinigend vermogen heeft als de werkdruk hoger is. Andere aandachtspunten zijn de wateropbrengst en de aansluitwaarde, die in kilowatt wordt uitgedrukt.

Snoeischaar

Voor het snoeien van planten en struiken gebruik je een snoeischaar. Voor de heg heb je een speciale heggenschaar. Natuurlijk kun je in dit geval ook kiezen voor een elektrische variant, al dan niet voorzien van een accu. Gebruik je een exemplaar op netspanning, leg het snoer dan veilig neer.

Plantsetje

Een plantsetje bestaat uit een schepje, een harkje en een pootstok. Het zijn de kleine handgereedschappen die je nodig hebt om plantjes in een border te zetten. Onmisbaar voor de echte tuinhobbyisten.

Grashark

Elk jaar vallen de blaadjes bij duizenden van de bomen. In de meeste tuinen dwarrelen ze vrolijk in het rond, om tenslotte op het gazon te belanden. Het is zaak om ze tijdig met behulp van een grashark te verwijderen, anders verstikt het gras.

Review deze post