Ben jij je bewust van hoeveel vlinders, amfibieën, zoogdieren en vogels er in je tuin of op je balkon vertoeven? Om inzicht te krijgen in hun gedrag, organiseert de Dierenbescherming in samenwerking met Jaarrond Tuintelling dit jaar voor de tweede keer de tuintelling ‘Van kroeg tot kraamkamer’. Tel mee tussen 14 april en 13 mei.

Overlevingskansen vergroten

Vlinders hebben het moeilijk in ons land, meer dan de helft van de vlindersoorten staat op de Rode Lijst en wordt bedreigd met uitsterven. Ook padden, kikkers en sommige zoogdieren en vogels hebben moeite om zich staande te houden. Dieren trekken richting de bewoonde wereld en komen in onze tuinen en op onze balkons terecht, om hun overlevingskansen te vergroten.

Van kroeg tot kraamkamer

Als je langer kijkt, ontdek je dat het ene dier alleen even iets komt snacken en zo de tuin als kroeg gebruikt, terwijl een ander beest komt slapen en de tuin als hotel ziet. Weer andere dieren planten zich er voort en gebruiken de tuin dus als een kraamkamer.

Tel de dieren mee

Tussen 14 april en 13 mei 2018 kun je de Dierenbescherming – en dus de dieren – een handje helpen. Tel het aantal vlinders, amfibieën, zoogdieren en vogels dat je tegenkomt in je tuin of op je balkon. De aantallen en het gedrag geef door op de website Tuintelling.nl.

Tips voor een diervriendelijke tuin

Wil je je tuin (nog) diervriendelijker maken? Op Tuintelling.nl vind je tips hierover. Zo kun je een steentje bijdragen aan de overlevingskansen van bijvoorbeeld de  gehakkelde aurelia, de groene kikker, de eekhoorn en de merel.

Review deze post