Pien en Patrick wonen in een bovenhuis van drie verdiepingen. Hun bijzondere interieur zorgt ervoor dat het in huis net zo fleurig is als in hun winkel. In Buitenleven 2019/1 nemen we een kijkje bij dit kleurrijke stel. Groen stucwerk, felgekleurde schilderijen en spetterende accessoires vormen een stijlvolle eenheid.

Smaragdgroen stucwerk

Het smaragdgroene stucwerk in de slaapkamer. Pien: “Groen kan overal bij".

Het smaragdgroene stucwerk in de slaapkamer. Pien: “Groen kan overal bij”.

Samen met hun drie kinderen én labrador Kees wonen Pien en Patrick in een hoekpand boven hun Haarlemse bloemenwinkel. Een stadse bovenwoning vol opvallende kleuren, eclectische accessoires, metershoge vazen en stoere eyecatchers. Zoals het smaragdgroene stucwerk in de slaapkamer. Pien: “Groen kan overal bij. We vonden het zo gaaf dat we het over de hele badkamer en slaapkamer hebben laten doen.”

Mooie spullen

Het kleurrijke stel Patrick en Pien. Foto Henny van Belkom

Het kleurrijke stel Patrick en Pien. Foto Henny van Belkom

Het resultaat is een huis waarin volop geleefd wordt, en waar de vondsten van verzameltochten trots een plekje krijgen. “We houden van verzamelen, daar kunnen we echt heel blij van worden. Dat komt natuurlijk ook door ons vak, we reizen veel om mooie spullen in te kopen en inspiratie op te doen.” Met twee professionele mooimakers als bewoners verandert er áltijd wel weer wat. Of het nou een nieuw likje verf is, of een hele verdieping erop.

Meer over dit bijzondere interieur

Benieuwd naar het verhaal achter dit vrolijke, fleurige huis? En naar hoe Pien en Patrick aan al die vondsten komen die hun interieur zo bijzonder maken? In de eerste Buitenleven van 2019 lees je het hele interview in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt van 28 december 2018  tot en met 7 februari 2019 in de winkel.

1.5/5 - (2)