Als tuinontwerper houdt Wendy vooral van grote potten, een paar aandachtsborders en vooral veel groen. Deze tuin ontwierp ze voor een hele bijzondere klant: haarzelf. Het resultaat? Een woonbladwaardige tot in de puntjes gestylde tuin.

Het is twintig jaar geleden dat Wendy en haar man Marcel in de jarendertigwoning in Willemsoord neerstreken. De tuin heeft in al die jaren vaak een ander gezicht gehad. Haar belangrijkste uitgangspunt met dit ontwerp was de binnen- en buitenruimte te verbinden. Zo kan ze zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. “In Scandinavische landen is het heel gebruikelijk om alles buiten te doen. Toen de kinderen nog klein waren stonden de kinderwagen, de kinderstoelen en de box hier zelfs buiten. Dan pas ervaar je het echte buitenleven.”

Sfeer tuin Wendy
Wendy wil met haar gezine zo lang mogelijk buiten kunnen zitten, het hele jaar door. Foto: Studio Zinnig

Styling als rode draad

Wendy’s tuin is grofweg opgedeeld in vier delen, met ieder deel een eigen sfeer en uitstraling. In geen hoekje is een leuke aankleding onbenut gelaten. Styling vormt dan ook een rode draad in Wendy’s leven. “Voor mijn werk combineer ik interieurstyling vaak met de styling buiten. Met onze eigen tuin laat ik zien dat dat niet perse veel hoeft te kosten. Je ziet hier gekregen palletbanken, een verroeste gasfles als kachel en schalen uit de keuken die als vogeldrinkschaal fungeren. De vuurplek is gemaakt van hergebruikte oude stenen. De Fiat tussen de bloemen hebben we van een paar buren verderop gekregen. Elk jaar strooi ik een zadenmengsel voor wilde bloemen rondom; zó’n leuk gezicht.”

Tip van Wendy: “Met Persicarium, Pennisetum en dahlia’s kun je veldboeketten plukken uit eigen tuin!”

Meer over Wendy’s tuin?

Bekijk het hele ontwerp in Buitenleven 2020/9. Deze ligt tot en met 28 december 2020 in de winkel.

Download hier de plattegrond van Wendy’s eigen tuinontwerp.

 

Review deze post