Samen met haar hond Nomi woont Ellen Ronde in een rijtjeshuis in Schagen. In Buitenleven 2019/2 nemen we een kijkje achter de deur. De eenvoudige buitenkant verraadt namelijk nog niks van de sfeer in huis: veel wit, maar zeker niet veel van hetzelfde. Haar stijlvolle interieur is een mix van strandsfeer, bohemian en vintage. En ook nog een beetje brocante.

Een mengeling van vintage en brocante is wat je aantreft in Ellens interieur. Foto Henny van Belkom

Een mengeling van vintage en brocante is wat je aantreft in Ellens interieur. Foto Henny van Belkom

Veel brocante en vintage

Decennialang was Ellen verslaafd aan brocante, haar huis stond er bomvol mee. Maar een tijd geleden had ze er genoeg van: “Na twintig jaar één stijl wilde ik vooral mixen en mengen. Brocante vind ik nog steeds mooi, maar ik houd nu vooral van nonchalant.” Zo komt het dat een grote zwart-witposter van een Schotse hooglander naast twee origineel oude ruiten in patina hangt. En dat het licht van een vintage, zwart lampje op een bohemian kussen valt. De strandsfeer komt voort uit haar liefde voor de kust: “Ik ben opgegroeid in Haarlem en Castricum, we gingen heel vaak naar zee. En nog.”

Ellens interieur is een mix van allerlei stijlen. Foto Henny van Belkom

Ellens interieur is een mix van allerlei stijlen. Foto Henny van Belkom

Evenwichtig interieur vol wit

Eén blik op de foto’s en je ziet direct dat Ellen gek is op wit. “Ik geloof niet dat je in mijn huis iets blauws, geels of roods kunt vinden. Rood sowieso niet, daar heb ik een hekel aan. Ik ben druk van mezelf, in een rustige omgeving voel ik me beter.” Ondanks dat wit overheerst, is er wel een grote mix van texturen. Stoer en fragiel, nieuw en oud, zachte en harde materialen, sleets en strak in de lak: Ellen combineert het tot een jaloersmakend evenwichtig interieur.

Meer over deze gemixte huisstijl

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de brocante, het wit en de mix? In Buitenleven 2019/2 lees je het hele interview met Ellen in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt van 8 februari tot en met 14 maart 2019 in de winkel.

2.3/5 - (6)