Zomaar je tanden zetten in het boeket op de kast gaat wellicht wat ver, maar er zijn genoeg eetbare bloemen die je gerechten nét dat beetje extra geven. Begoniabloemetjes of komkommerkruid doen het niet alleen goed bij je smaakpapillen, de plantjes zijn ook een lust voor het oog. Neem een kijkje in de wondere wereld van eetbare bloemen.

bloemen

5x eetbare bloemen

  • Oost-Indische kers
  • Borage/komkommerkruid
  • Koriander
  • Courgettebloem
  • Grote kaasjeskruid

bloemen

5x tips

  • Je kunt eetbare bloemen het best ‘s ochtends vroeg plukken, nog voordat de zon erop staat.
  • Bewaar de bloemetjes net als een boeketje snijbloemen: op een koele plek in een vaas. Handig, want het staat nog leuk ook.
  • Zijn de blaadjes iets gaan hangen en ziet de bloem er verlept uit? Zet hem eens in ijswater, dat werkt stimulerend.
  • Wees voorzichtig met het garneren van warme gerechten. Waxachtige kunnen meer hebben dan frêle exemplaren.
  • Een goede ‘oogst’ gehad? Je kunt bloemetjes die je over hebt, gebruiken in ijsblokjes of je kunt ze invriezen. Zo heb je er veel langer plezier van.

bloemen

Heb je zin gekregen om te tuinieren? Lees hier wat je allemaal kunt doen in de tuin rond deze tijd van het jaar!

Review deze post