Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met blokhuttenoutlet.nl

Heb jij voldoende ruimte in de tuin voor opslag? Een ruimte waar je bijvoorbeeld tuingereedschap of tuinspullen onder stalt? Een blokhut met een kapschuur is dan wellicht een goed idee! Een combinatie van een blokhut schuur met daaraan een overkapping biedt vele voordelen. In de schuur heb je bijvoorbeeld veel ruimte om tuingereedschap netjes op te bergen. En onder de overkapping stal je ook allerlei tuinspullen zoals de BBQ, een tuinset of andere tuinbenodigdheden. Kortom, een multifunctionele opbergruimte voor in de tuin! Wij geven je graag een aantal tips hoe je de kapschuur met blokhut van de Blokhuttenoutlet gebruikt in de tuin.

Tip 1: Een houten carport in de tuin

De overkapping is ook een mooie plek om fietsen of een auto te stallen. Met name in omgevingen waar veel bomen, vogels of pollen zijn. Zo zijn de auto en fietsen beschermt tegen regen, roest en viezigheid. Tijdens de wintermaanden zet je ook heel gemakkelijk en snel de BBQ onder de overkapping. Deze hoeft niet perse binnen maar wel droog te staan om te beschermen tegen vocht.

Tip 2: Extra opslagruimte voor je tuinspullen

Een andere mooie optie is om al je brandhout voor de open haard of kachel onder de overkapping op te slaan. De kapschuur is hier perfect geschikt voor én het ziet er ook nog eens heel sfeervol uit. Een mooi landelijk plaatje in je eigen tuin! Het buitenspeelgoed van de kinderen zoals fietsjes, zandbakken en een trampoline sla je ook op onder de overkapping. Niet alleen is het gemakkelijk op te slaan, maar ook snel weer te pakken zodra het mooier weer wordt.

Een blokhut met overkapping is een echte toevoeging aan je tuin - Tuinieren met Buitenleven

Een blokhut met overkapping is een ideale plek om je haardhout op te bergen

Tip 3: Een gezellige loungeplek in je tuin

De overkapping naast de blokhut is ook dé ideale plek om een loungeplek te creëren. Met behulp van een comfortabele loungeset zit je hier in de zomer en winter heerlijk. Ook wanneer het ’s avonds dus fris is, geniet je nog heerlijk van de buitenlucht. Dankzij het hogere dak van de kapschuur is er ook ruimte voor buitenverlichting voor meer sfeer. Of wat dacht je van een heater voor extra warmte in de winter? Een loungeplek is bijvoorbeeld ook een goede plek voor een buitenkeuken of BBQ. Lekker bakken en braden in de buitenlucht zomers en winters. Of wat dacht je van een jacuzzi onder de overkapping?

Kortom, een blokhut met overkapping biedt voor heel veel verschillende doeleinden een prachtige oplossing in de tuin!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met blokhuttenoutlet.nl

Review deze post