Exclusief voor jou, onze online lezers, tipt Buitenleven iets wat je volgens ons écht gezien, gehoord of gedaan moet hebben. Met deze week vier fantastische restaurants.

Tekst Esther Derks

Het Keunenhuis, Winterswijk

Het Keunenhuis, gelegen op een prachtig Natuurmonumenten landgoed in Winterswijk, is de culinaire proeftuin van chef-kok Nel Schellekens. Het eeuwenoude erf, omringd door natuurschoon, is van grote cultuurhistorische waarde omdat het geheel nog in originele en complete staat is: een prachtig cultuur- en landschapsmonument in een fantastisch panorama.
Een proeftuin is een plaats waar nieuwe dingen worden uitgeprobeerd. En dat is wat Nel doet. Hiervoor werkt ze samen met lokale boeren, maakt ze gebruik van streekproducten en van producten uit eigen tuin. Ze gaat voedselverspilling tegen en wil iedereen inspireren om tot doordachte keuzes te komen omtrent voeding.
Uitsluitend op reservering geniet je hier van een veelgangen-proeverijmenu.

Open: vr en za vanaf 18.30 u. Zo vanaf 12.30 u.

Het Keunenhuis, Wooldseweg 127, Winterswijk, 06 538 027 87, keunenhuis.nl

 

Restaurant Klavertje Vier, Vierhouten

In de bossen bij Nunspeet vind je het sfeervolle restaurant Klavertje Vier. Tussen kunst, glascreaties en boeketten geniet je hier van ambachtelijke gerechten met respect voor de seizoenen. Chef-kok Reino volgt de Franse keuken en werkt zoveel mogelijk met streekproducten. Bloem komt van de Maalmolen en veel soorten vlees van de Veluwe. Een deel van de groenten en fruit komt uit eigen tuin. Rieno maakt vrijwel alles zelf. Van het brood tot de sauzen en wereldberoemde bonbons. In de rookkasten rookt hij zalm, wild, buffel en maakt hij de heerlijkste hammen. Restaurant Klavertje Vier is genomineerd voor de titel Beste Groenterestaurant 2016 door De Groene Gault&Millau.

Open: wo t/m zo vanaf 17.30 u.

Restaurant Klavertje Vier, Nunspeterweg 21, Vierhouten, 0577 411205, klavertjevier.nl

 

Kasteel Middachten, De Steeg

Van woensdag 11 tot en met zondag 15 december opent Kasteel Middachten opnieuw haar deuren voor een onvergetelijke kerstervaring voor jong en oud. Laat je meevoeren in een betoverend winterwonderland vol kerstbomen, fonkelende lichtjes, schitterende decoraties en bloemstukken. Wandel langs sfeervolle kraampjes op de kerstmarkt en geniet van livemuziek, verrassende optredens en heerlijk eten.
De kerstmarkt rond het kasteel biedt een divers aanbod aan bijzondere kerstartikelen, handgemaakte kunstwerken, serviesgoed, kleding en streekproducten, zoals huisgemaakte jam en wildpaté van het eigen landgoed.
Op alle dagen is er om 17.00 uur een lichtjeswandeling door de prachtig verlichte tuinen. Kinderen kunnen ook dit jaar voorafgaand aan de wandeling lantaarntjes knutselen.

Open: 11 t/m 15 december: 12.00-20.00 uur (zondag 15 dec. tot 19.00 uur).

Meer informatie vind je op middachten.nl

Restaurant Zoet of Zout, Stellendam

Restaurant Zoet of Zout is direct gelegen aan het Haringvliet, een voormalige zeearm van de Noordzee. Hier komen zoet en zout water samen en geniet je van een heerlijke lunch of diner. Dankzij de grote ramen heb je een fantastisch uitzicht over het water vanaf de Haringvlietdam. Deze dam is het zesde bouwwerk van de Deltawerken. Door de lichte, open ruimte van het restaurant blijf je in contact met buiten. De industriële uitstraling van het interieur is mooi gecombineerd met hout en aardetinten. Bij het naastgelegen zeehondenopvangcentrum A Seal leer je alles over de zee en zie je zeehonden van dichtbij.

Open: ma t/m vr vanaf 11.00 u. Za en zo vanaf 10.00 u.

Restaurant Zoet of Zout, Haringvlietplein 3, Stellendam, 0187 499913, zoetofzout.nl

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)