Wandelen over het wad en ondertussen struinen naar kokkels, mosselen, oesters en zeewier. De geboren en getogen Terschellinger Flang neemt eilandgasten mee de natuur in en het wad op, om samen ingrediënten te verzamelen voor een uitgebreide maaltijd. Een unieke manier om het eiland echt te proeven.

 

Tekst Margriet de Groot Foto’s Trui Heinhuis Met medewerking van vvvterschelling.nl 

 

Striemende regen wisselt af met stralende zon. Op de Wadden kan het spoken, maar het kan ons niet deren. Hier onderaan de dijk van Lies staan we met de rubberlaarzen stevig in de zuigende waddenbodem naar zeewier, alikruiken, mossels en kokkels te zoeken. Voorovergebogen en met een  emmertje binnen handbereik. Een opwindend idee om in de natuur je eigen maaltje bijeen te scharrelen. Je neemt naar behoefte, uit respect voor het kwetsbare ecosysteem. Alleen daarom al is een goede gids met hart voor de Wadden onmisbaar.

Dit is een exclusief artikel...

Abonneer je nu op Buitenleven om verder te lezen.

  • Uit het magazine