Zet een paar walnoten op tafel en je hebt direct een herfstig sfeertje in huis. De noten lenen zich perfect voor diverse DIY’s. Maak bijvoorbeeld eens een herfstkrans van walnoten of onderzetter. 

Je kunt twee kransen maken, een van walnoten die je als onderzetter kunt gebruiken en een van ijzerdraad in walnotenvorm voor aan de muur.

Benodigdheden

15 walnoten
dremel of handboortje
ijzerdraad

Herfstkrans van walnoten

Boor een gat van boven naar beneden door de walnoten. Rijg er ijzerdraad doorheen. Vorm zo een cirkel en draai de eindjes in elkaar. Wikkel tussen de noten wat draad om de lege plekken op te vullen en de krans meer stevigheid te geven.

Krans van draad

Neem een stuk ijzerdraad van 100 cm en vouw dit dubbel. Spreid de draden om een walnoot heen, draai de draadjes aan de andere kant om elkaar heen, haal de noot eruit en spreid de draadjes weer voor de volgende noot. Maak zo een krans van nootvormen. Draai de einden van het draad aan elkaar en sluit de krans. Maak een oogje om ‘m op te hangen. Je kunt ‘m ook dubbel maken. Gebruik dan twee ijzerdraden van 100 cm en doe die dubbel.

Meer DIY’s met walnoten, zoals een amulet, likeurtje of kaarsen vind je in Buitenleven nummer 7. Nu in de winkel!

Fotografie, tekst en styling Dietlind Wolf/Taverne Agency

Review deze post