De zon gaat weer vaker schijnen: tijd voor de barbecue! We hebben het gemist, de geur van een barbecue op een zonnige zomerdag is dan ook een van de beste manieren om je zintuigen te stimuleren. Het geeft een gevoel van geluk en ontspanning. Nodig je vrienden en familie maar alvast uit: er is tenslotte geen betere manier om het weekend te beginnen dan de barbecue aan te steken en je favoriete vlees, groenten en bijgerechten te grillen.
Ben je op zoek naar een paar frisse en opwindende recepten om je volgende zomerbarbecue een boost te geven? Als je gaat barbecueën kun je eindeloos variëren met BBQ recepten. We delen alvast een populair recept:
Gegrilde entrecote met bieslook-rode-ui boter
Dit heb je nodig:
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels bieslook
- 1 rode ui
- 4 entrecotes met rozemarijn
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 0,5 theelepel vierseizoenenpeper
- 4 barbecue rekjes
- 1 barbecue
Zo maak je het:
Met dit recept zit je in twintig minuten al aan tafel, ideaal! Steek alvast de barbecue aan, zodat deze op temperatuur kan komen. Begin dan met het klaarmaken van de boter. Hiervoor prak je met een vork de boter, bieslook en de ui door elkaar. Bewaar de boter buiten de koelkast, zodat het een beetje zacht en smeerbaar wordt.
Je kunt nu het vlees erbij pakken: dep het droog, verdeel de olijfolie erover en verspreid royaal de peper hierboven. Leg het takje rozemarijn op de entrecotes, zodat de smaak hiervan in het vlees kan trekken. Leg dan het vlees in de rekjes op het heetste gedeelte van de barbecue. Vervolgens gril je de entrecote aan beide kanten circa 2-3 minuten – afhankelijk van de dikte – gaar. Snijd het vlees in smalle stukken en schep de boter op het warme vlees.
Benieuwd naar meer recepten? Kijk dan op de website van Smulweb voor BBQ inspiratie.