Het kan misschien nog maar even, buiten eten. Met een vestje aan in een beschut hoekje van de tuin genieten van de laatste zon. Dit is een lekker tuintoetje: met zomerse kersen, nootjes van de herfst en een toefje chocola.

Voor 25 schuimpjes.

Ingrediënten

75 gram hazelnoten
2 eiwitten
1/2 tl vers citroensap
60 gram suiker
75 gram poedersuiker
25 kersen

Voor de chocolade

100 gram pure chocolade (70% cacao)
75 ml slagroom
1 el boter

Bereiding hazelnootschuimpjes

Verwarm de oven voor op 150°C. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Klop de eiwitten en het citroensap met een mixer tot een stevig schuim. Voeg de suiker toe en klop nog ongeveer 2 minuten. Zeef de poedersuiker erbij en schep de hazelnoten erdoor. Doe het schuimbeslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de schuimpjes ca. 5 minuten in het midden van de oven. Verlaag dan de oventemperatuur tot 100 °C en laat de schuimpjes nog één tot anderhalf uur bakken. Laat afkoelen op een rooster. Hak de chocola fijn en doe hem samen met de slagroom en boter in een pan. Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten. Laat afkoelen. Spuit of schep de chocolade op de schuimpjes en garneer met een kers.

Dit receptje komt uit Het grote BBQ & grillboek, waar 200 recepten in staan voor vlees, kip, vis, groenten, dipjes, drankjes en toetjes. € 19,95 bij Kosmos Uitgevers.

 

Review deze post