In zijn vrije tijd zit hij graag op de fiets. Niet zomaar voor een blokje om. Nee, Herman van der Zandt, NOS-presentator en Tour de France-fan, is fanatiek wielrenner. Zo fanatiek dat hij vorig jaar op één dag een tocht van 450 km maakte.

Herman van der Zandt

Fietsvakantie

“We hadden familie wonen in De Kempen. Mijn vader dacht dat hij de weg wel wist, maar na een tijdje stonden we ergens op een mul zandpad. Daar hebben we hem nog jaren aan helpen herinneren natuurlijk,” vertelt Herman over een fietsvakantie die hij maakte met zijn ouders richting Oost-Brabant. Tegenwoordig zoekt hij het wat ‘hogerop’ en is hij in zijn vrije tijd fanatiek wielrenner. Zo reed hij vorig jaar op één dag een tocht van 450 km, door alle Nederlandse provincies. “Echt gekkenwerk, want het was ook nog eens superwarm. Ik was volledig gesloopt aan het eind van die dag.”

Lees meer

Nieuwsgierig geworden naar het hele interview met Herman van der Zandt? Buitenleven 2018/3 ligt van 16 maart t/m 19 april in de winkel. Het magazine meteen bestellen, dat kan via onze shop.

Foto’s Sascha Schalkwijk
Review deze post