Een vloerkleed aan de muur, drijfhout als kapstok; Linda ziet in alles wel een mooie toepassing voor in huis. Een keer of drie per jaar tovert ze een nieuwe sfeer in haar stoere gezinshuis vol natuurlijke materialen. “Durf een beetje anders te kijken, dat is het denk ik”, zegt ze zelf over haar smaak voor interieur.

Natuurlijke materialen als uitgangspunt

Voor de keuken kozen Linda en haar man Henk voor basic zwart, en de bank komt gewoon van Ikea. “Ik ben heel blij dat we die basis rustig hebben gehouden. Het verveelt me na al die jaren nog steeds niet. Doordat de basis neutraal is, kan ik met kleine veranderingen de boel een andere sfeer geven.” Inspiratie haalt Linda veel van Instagram, maar ze geeft aan die voorbeelden wel een eigen twist. “Zo langzamerhand heb ik een eigen stijl ontwikkeld: stoer, beetje industrieel maar wel met veel natuurlijke materialen zoals wol, linnen en hout. Zodat het niet te strak en onvriendelijk wordt.”

Niet duur dankzij creativiteit

Creativiteit brengt Linda verder en dat geldt ook voor de kosten. Want ze koopt zeker niet alles nieuw. Zo kiest ze vaak voor meubels of andere vondsten van Marktplaats of de kringloopwinkel. Dat is nog duurzaam ook en zo hebben veel van haar vondsten een verhaal. Op de oude dossierkasten zat bijvoorbeeld nog een sticker. “Bleken die kasten ooit van het bedrijf van de opa van een goede vriend te zijn geweest. Dat is toch bijzonder?”

Meer over dit interieur

Wil je je laten inspireren door Linda’s interieur en creativiteit? In Buitenleven 2020/7 lees je het hele verhaal met vele foto’s. Plus een lijstje van haar favoriete shopadressen. De editie ligt tot en met 10 september 2020 in de winkel. Wist je dat je Buitenleven ook online kunt kopen?

Review deze post