Buitenleven in samenwerking met RCN Vakantieparken

Je houdt van kamperen of je hebt er een afkeer van. Toch? Ariane van Weel wilde een relaxte vakantie met het gezin, waarbij enige luxe was gewenst. Maar haar man, een fervent kampeerder, had andere plannen. Haar avontuur schreef ze op voor Buitenleven en lees je in nummer 2019/3. Hier alvast een voorproefje.

Hutten bouwen en ravotten

Geef mij maar een fijn hotel, schoon bed en lekker eten – dan kan ik de hele wereld aan. Maar sinds een tijdje ben ik in de minderheid. Zoon en dochter lijken het ontdekkingsreizigers-DNA van hun vader te hebben geërfd, en voor die mormels is een all-inclusive resort allesbehalve een Walhalla. Zij willen hutten bouwen en kampvuren, buitenspelen en ravotten. Too bad, de schoolvakantie wordt dus geen citytripje Londen. We gaan, tot grote blijdschap van manlief, kamperen.

Tips om te kamperen in Nederland – eropuit met Buitenleven

Op het kampeerveld van RCN de Roggeberg kun je ook met eigen tent kamperen. Foto: RCN de Roggeberg

Is dit kamperen?

Ik meen toch echt dat het woord ‘kamperen’ was. Blijkt dat daar uiteenlopende definities van bestaan. Volgens het woordenboek van manlief is het ‘wild kamperen’, als in: op een afgetrapt veldje aan de bosrand. En waar is het sanitairblok, informeer ik. De vinger wijst naar de bosrand. Weet je hoe ik dit noem? Je reinste survivaltocht. Ondertussen jengelen de kinderen dat het voetbalveld een modderpoel is en dat er in de verste verte geen potentiële vriendjes te bekennen zijn.

Een luxueus vakantiehuisje

De volgende ochtend krijg ik de vraag of ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt. Wás het maar zo. In plaats daarvan rolde ik vannacht van mijn half leeggelopen luchtbed af. Mijn arm voel ik niet meer. Mijn rug des te meer. De kids zaniken. Als het gasbrandertje dienst weigert en ik de beloofde koffie in rook zie opgaan, is me duidelijk wat me te doen staat. Google, waar is nú een luxueus vakantiehuisje in de buurt vrij?

Tips om te kamperen in Nederland – eropuit met Buitenleven

“Hier willen we blijven!”, roepen de kinderen al springend vanaf de airtrampoline, als het gezin is aangekomen in het vakantiepark in Appelscha.

Overtreffende trap van glamping

En zo staan we een paar uur later bij RCN de Roggeberg. “Hier willen we blijven!”, roepen de kinderen al springend vanaf de airtrampoline. Helaas blijken alle vakantiehuisjes al volgeboekt. Maar, zo bezweert de gastvrouw: “We kunnen overal een mouw aan passen. Wat dacht u van een overnachting in een tent?” Nou ja, tent… de Wold Lodge blijkt een safaritent waarvan de veranda meer ruimte inneemt dan dat miezerige plekje tijdens het kamperen. Binnengekomen knijp ik even in mijn arm: dit tentpaleis heeft een steigerhouten keuken en dito eettafel, een riante lounge, een knusse bedstee, een comfortabel bed en eigen sanitair. Vannacht ga ik zoet dromen in deze Taj Mahal onder de tenten. “Wow, een tent met wifi” – ja, manlief is óók onder de indruk van deze overtreffende trap van glamping.

Tips om te kamperen in Nederland – eropuit met Buitenleven

Ariane is meer dan tevreden met het prettige interieur van de Wold Lodge. Foto: RCN de Roggeberg

Fietsen door het Fochteloërveen

“Hadden we maar de fietsen meegenomen”, zucht manlief als hij bij de informatiebalie foto’s ziet van het Fochteloërveen. “Geen probleem”, zegt de RCN-gastvrouw: aan de overkant kunnen we fietsen in alle soorten en maten huren. Tijdens de tocht fietsen we over hei, langs strakke weilanden en sloten en via slingerende bospaden. Wat is het hier weids en wild! Benieuwd welke avonturen Ariane en haar gezin nog meer beleven in Appelscha? Lees het in Buitenleven 2019/3. De editie ligt in de winkel van 15 maart tot en met 18 april 2019.

Win een vakantieweek bij RCN de Roggeberg

Heb je zin gekregen in een weekje luxe kamperen in de meivakantie (26 april t/m 3 mei 2019)? Buitenleven mag een gratis verblijf weggeven in een Wold Lodge op RCN de Roggeberg (t.w.v. € 683), één van de zeventien RCN-parken in Nederland en Frankrijk. Wil je kans maken? Gebruik de wincode bij het artikel in Buitenleven 2019/3.

Review deze post