Het is kersentijd! De maand juli moet is pas net begonnen, maar de bomen hangen, en de schappen liggen, er al vol mee. Zo ook de kersenboom van Ine van Mierlo, die haar recepten uit eigen moestuin deelt met Buitenleven. Ze kwam dus niet om een recept met kersen heen. En waarom dan niet meteen een met chocolade erbij? Alcoholvrije kersenbonbons bijvoorbeeld. Heerlijk voor bij de koffie of gewoon als snack.

Zo lekker en toch gezond

Kersen zijn zó lekker dat je misschien twijfelt of ze wel gezond zijn. Gelukkig zitten er veel vitaminen in en bevatten ze helemaal niet veel calorieën (ongeveer 100 cal. per bakje van 200 gr). Daarnaast zitten ze vol vezels, zouden ze helpen tegen spierpijn en schijnt een glaasje kersensap voor het slapen gaan een positief effect te hebben op je nachtrust. Gelukkig zijn kersen het hoofdingrediënt van de kersenbonbons. De chocolade en room nemen we maar even voor lief, toch?

Zoete kersen en ietwat bittere pure chocolade is een topcombinatie.

Dit heb je nodig voor kersenbonbons

  • 200 gr pure chocolade + een beetje extra om de bolletjes doorheen te halen
  • 200 gr kersen
  • 100 ml room

Zo maak je de kersenbonbons

Ontpit, pureer en zeef de kersen, zodat je een glad mengsel overhoudt. Je kunt ze ook eerst kort warm maken en door een passe vite draaien, om ze vervolgens te zeven. Je hebt nu de kersenpuree. Doe de room bij de kersenpuree en brengt dit samen aan de kook. Hak of breek de chocolade in stukjes en leg in een kom. Giet het warme mengsel op de chocolade en roer alles goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Doe dit mengsel in een spuitzak met een glad mondstuk. Mocht je dit niet hebben, dan doe je het gewoon in een plastic spuitzak en knip je het puntje eraf, afhankelijk van hoe groot je de bonbons wil maken. Spuit bolletjes vulling op een schaal of bord met bakpapier en vries de bolletjes in. Haal de volgende dag de bolletjes één voor één door gesmolten chocolade naar keuze, en laat ze stollen in de koelkast. Smakelijk!

3/5 - (7)