Waar plant ik welke heester? Kan deze boom wel in de volle zon staan? Is deze heg geschikt voor kleigrond? Wanneer je je tuin inricht, komen er allerlei vragen naar boven, mits je expert bent natuurlijk. Daar bedacht tuinontwerper Roeland Noteboom een inventieve oplossing voor: de plantenplanner. Hiermee bepaal je welke planten het best in jouw tuin passen. Zo wordt een beplantingsplan maken een stuk gemakkelijker.

Grondsoort en standplaats

In de plantenplanner kies je eerst wat je wilt planten: bomen, heesters of vaste planten. Vervolgens geef je aan wat voor bodem je tuin heeft en tot slot bepaal je de standplaats. Wil je iets planten in de volle zon, de halfschaduw of de schaduw? De grondsoort en de standplaats van een plant zijn zeer bepalend. De ene plant doet het nu eenmaal beter op kleigrond dan de ander. Geen idee uit wat voor grond jouw tuin bestaat? Recentelijk publiceerden we nog een artikel over het bepalen van je grondsoort.

De plantenplanner gebruiken

Ga naar de website van tuinontwerper Roeland Noteboom om de plantenplanner zelf te gebruiken. Al met een paar simpele clicks doe je gemakkelijk inspiratie op voor leuke, nieuwe planten in je tuin. En je weet meteen dat ze lekker gaan groeien!

Review deze post