Na het ver- én uitbouwen van het huis, werd het tijd om de tuin aan te pakken. Het nieuwe ontwerp – want van het oude was nog maar weinig over – voor deze natuurlijke stadstuin van 100 vierkante meter is gemaakt door Tjerk Spannenburg. In de hoofdrol: organische vormen.

De flow van de tuin vindt Tjerk erg belangrijk. De bewoners houden gelukkig ook niet van een al te strakke tuin. De tuinontwerper: “Het werd al snel duidelijk dat ze niet van een aangeharkte tuin houden, het mocht er natuurlijk uitzien. Bovendien vindt de familie het leuk om zelf het onderhoud van de tuin te doen, dan ga je toch ook anders ontwerpen. Ik ontwerp altijd vanuit sfeer, dus ik vind het belangrijk dat eerst goed af te stemmen met de opdrachtgevers.”

Tuinontwerper BL01
De beplanting bloest charmant over de paden heen. Foto’s Tjerk Spannenburg

Van alle gemakken voorzien

Er zijn drie terrassen: een grindterras voor de ochtendzon, een loungeterras achterin de tuin en een eetterras. Op het loungeterras, onder de sierlijk afhangende takken van de oude wilg, zit je heerlijk rondom de vuurschaal. Hout is vlug gehaald uit de houtopslag die tegen het tuinschuurtje ligt. Hier zit je helemaal tussen het groen en ben je gewoon op vakantie in eigen tuin. Brede paden verbinden de tuinonderdelen met elkaar en bieden extra zitruimte.

Tuinontwerp bl01
De betontegels grijpen in elkaar en zorgen voor een 3D-effect.

In de natuur

De hoge, weelderige beplanting met siergrassen zorgt samen met de gekozen harde materialen voor een natuurlijke uitstraling. Tuinontwerper Tjerk Spannenburg: “Dankzij de organische vormen en de geleidelijke overgang tussen de paden, terrassen en borders is het ontwerp heel speels geworden. Door de grote glazen pui zijn er diverse zichtlijnen en beleef je de tuin optimaal vanuit het huis.” Het hele artikel over dit tuinontwerp lees je in Buitenleven 2021/1. Deze ligt nog tot en met 25 februari 2021 in de winkel.

Download de plattegrond van De Tuinontwerper Buitenleven 2021/1

 

Review deze post