Het inrichten van haar eigen nieuwbouwappartement met tuin en groot tuinhuis betekende veel meer dan een thuis creëren. Het zorgde er ook voor dat Marije Duijn voor een heel nieuwe carrière koos: van business analist naar interieurontwerper.

Huis moest wachten

Op het moment dat Marije en haar vriend Juriaan de sleutel kregen van hun nieuwbouwappartement in Amsterdam gingen ze enthousiast aan de slag met de tuin. Het huis moest wachten, want zonder achterom moest al het zware materiaal door de voordeur. Het tuinhuis was als eerste aan de beurt. Al snel stond het prefab-gebouwtje van 20 m2 in de tuin te pronken. Ook het tuinmateriaal, voor een vlonder en gazon, werd door de huiskamer naar buiten gereden. Toen pas volgde het huis zelf; het is casco opgeleverd dus alles moest nog gebeuren, maar het is gelukt. Marije: “We hebben vloerverwarming. Heerlijk, maar voor kamerplanten – Juriaan en ik houden erg van groen om ons heen – lastig. De luchtvochtigheid was vooral in de winter erg laag en planten droogden uit. Ik heb een luchtbevochtiger gekocht, besproei de planten en zet ze nu hoger. Ze staan op tafeltjes, planken en hangen aan het plafond.”

Tuinhuis van Marije
Het tuinhuis is bijna een echte tiny house geworden, inclusief badkamer.

Op vakantie in eigen tuinhuis

De hoofdkleur voor huis en tuin is blauw. De kleur doet hen denken aan hun vakanties naar Zuid-Europa. Een sfeer die je ook terugziet in het grote tuinhuis waar inmiddels een fijne relaxplek annex logeerkamer met badkamer is gecreëerd. Niet alleen binnen staan planten in potten, ook buiten is het een decoratief element. Marije: “Je kunt potten met kleurtjes en motiefjes uitkiezen.”

Nieuwe carrière

Nu, drie jaar na de oplevering van het huis, is Marije niet alleen een huis met tuin en tuinhuis rijker, maar heeft ze ook een nieuwe carrière. “Ik heb altijd al getwijfeld of ik niet iets meer creatiefs zou doen, maar ik ben uiteindelijk na een studie bedrijfseconomie business analist geworden. Toen ik bezig was met ons eigen huis, haalde ik daar zoveel voldoening uit dat ik er voor gekozen heb een opleiding binnenhuisarchitectuur te volgen. Die heb ik inmiddels afgerond en nu heb ik mijn eigen interieuradviesbureau Studio Yellow Block.”

kamerplanten Marije
De planten staan verhoogd, zodat ze niet uitdrogen door de vloerverwarming.

Meer over deze nieuwbouwtuin?

Benieuwd naar de tuin, het huis en vooral het tuinhuis van Marije en Juriaan? Je leest het hele verhaal in Buitenleven 2021/2, in de winkel tot en met 8 april 2021. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen. Meer over Marije Duijn en haar werk vind je op www.studioyellowblock.com of via @studio_yellowblock op Instagram.

Review deze post