Gemma Diks maakte het ontwerp voor deze zonnige, 29 m diepe nonchalante leeftuin in Bilthoven. Bij het huis koos ze voor duidelijke lijnen en een ruim terras, meer achterin juist een vormgeving die aansluit bij de bosrijke omgeving.

Volop ruimte

Dankzij de organische vormen, het gebruik van natuursteen en de plantenkeuze is de gewenste mediterrane sfeer ontstaan. Er zijn vier terrassen, borders, een kruidentuintje, een bostuin met trampoline en een gazon. Volop ruimte voor de kinderen, om een tuinfeest te houden en om buiten te musiceren bij een tuinvuur.

Er is volop ruimte voor het hele gezin. Hier is een plekje voor een gezellig kampvuur.

Mediterrane sfeer

In de borders straalt een informele beplanting met sterke heesters, enkele eetbare planten en siergrassen. De blauw geschilderde tuinschuur vormt een opvallende achtergrond en versterkt de Zuid-Europese sfeer. Gemma Diks: “Door de intensieve samenwerking met de tuineigenaren heb ik het ontwerp een karakter mee kunnen geven dat perfect aansluit bij hun wensen.”

Tussen alle beplanting vind je ook eetbare planten.

Benieuwd naar de hele nonchalante leeftuin?

Je bekijkt het hele tuinontwerp in Buitenleven 2021/2, deze ligt tot en met 8 april 2021 in de winkel. Je kunt hem natuurlijk ook online bestellen.