Een uitje naar Amsterdam is extra leuk in de maand april, want dan is het tijd voor het jaarlijkse Tulpfestival. Maak een kleurrijke tocht door alle stadsdelen en leer zo onze hoofdstad (nog beter) kennen terwijl je honderdduizenden tulpen bewondert.

Vierde keer Tulpfestival

In de Amsterdamse parken bloeien de tulpen volop, straten en pleinen zijn ervan voorzien en hotels en musea hebben speciale tulpentuinen aangelegd die je deze maand kunt bezoeken. Meer dan tachtig locaties doen mee aan de vierde editie van dit vrolijke festival. Een manier om de stad, bezoekers en inwoners door een lint van tulpen te verbinden.

Te voet of op de fiets

Deze keer vind je tulpen op trein- en metrostations, aan de Arena Boulevard en in de Amsterdamse Poort. De speciaal uitgezette route ‘Van Paleis tot Plas’ brengt je van de Dam tot aan de Sloterplas en laat je Amsterdam op een verrassende ontdekken. Te voet of op de fiets, het kan allemaal. Dat je je tussen de bloemen begeeft en nog onbekende kanten van de stad gaat zien, is een ding dat zeker is.

Een tulp voor iedere Amsterdammer

Tuinontwerper Saskia Albrecht nam het initiatief tot dit typisch Hollandse festival om de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen. Het motto dit jaar is ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Leuk: iedereen is uitgenodigd deel te nemen door in het najaar bollen te planten in Amsterdam, tulpen te adopteren of een van de routes af te leggen.

Meer informatie Tulpfestival

Een gids met routekaarten en meer informatie over tulpensoorten en locaties is vanaf 31 maart verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Het Tulpfestival duurt van 31 maart tot en met 30 april – of zolang de tulpen bloeien. Voor meer informatie kijk op de website van het Tulpfestival.

Foto’s John Lewis Marshall
Review deze post