Bent u uitgekeken op de tuinkabouters en dertien in een dozijn windvangers? Heeft u genoeg van die eindeloze rijen massaproductie? De treurige tuinbeelden in tuincentra, die soms al uit elkaar vallen op het moment dat je er naar kijkt?

Wij willen dat helemaal anders doen, daarom verkopen we originele metalen tuindecoratie. Geen grote voorraden, maar ieder beeld met zorg gemaakt. Zelf zijn we niet zo handig, maar in Zimbabwe zijn er kunstenaars die van allerlei restijzer de mooiste metalen vogels kunnen maken.

Mooievogels is de onderneming van Reinier Veldhuijzen. “Met de verkoop van ieder metalen beeld slaan we meerdere vliegen in één klap”, zoals hij zelf zegt. “Aan de ene kant wordt afval weer hergebruikt zodat het een nieuw leven krijgt en aan de andere kant ondersteunen we de kunstenaars”.  Fairtrade betekend voor ons dat ze niet alleen genoeg geld hebben om hun gezin te onderhouden, maar dat ze ook hun bedrijf verder kunnen professionaliseren en uitbouwen.

In Afrika is het klimaat natuurlijk wel anders dan in Nederland, daarom geven we de beelden een grondige behandeling met een laag transparante lak. Daardoor kunnen ze zonder problemen in de tuin staan.

Welk beeld moet ik kiezen?

Met tientallen verschillende metalen vogels is er voor zowel een kleine als een grote tuin passende decoratie te vinden. We geven daarom een aantal tips voor het uitzoeken.

Deze ooievaar van 120cm hoog komt goed tot zijn recht in een grote tuin. Zet hem aan het einde van een zichtlijn zodat hij opvalt en alle aandacht trekt. ’s Avonds kan je hem uitlichten met een aantal mooie spotjes. Een echte blikvanger!

Kleinere vogeltjes zoals deze mus van zo’n 15cm zijn leuk als accessoire op een tafeltje. Het geeft net even wat meer leven en de metalen bruine kleur past heel goed bij hout. U kan hem zelfs met een paar krammetjes tegen de schutting of op een leuk boomstammetje zetten.

Sommige vogels zitten op een meter lange staaf, daardoor prik je ze eenvoudig in een bloempot of in de tuin. Door de lengte van de staaf wiegt hij ook mee met de wind, een aanrader voor mensen met een balkon of kleinere tuin!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle beelden op Mooievogels.nl

Review deze post