Het herbestemmen van afgedankte producten is hip en kun je ook makkelijk toepassen in de tuin. Met een likje verf of een goede schoonmaakbeurt kom je vaak al heel ver. Of laat het product gewoon zoals het is. We geven je inspiratie om verschillende spullen te gebruiken als originele plantenbak. Al eens gedacht aan een badkuip vol met planten?

1. De versleten autoband

Hoewel, het kan uiteraard ook een tractorband zijn of een stapel motorbanden, helemaal jouw feestje. Stapel ze op elkaar om een hoge bak te creëren, bouw een groepje zoals op de foto of maak een afscheiding door de banden halfsteensverband op elkaar te leggen. Geef ze eventueel een likje verf in de gewenste kleur. Ook leuk als hangbak; je kunt dan de banden ophangen en onderin eenjarigen planten.

Upcycle of geef je spullen een nieuwe bestemming als originele plantenbak – Creatief met Buitenleven

Een badkuip als plantenbak wordt nog leuker met mozaïek

2. Roestige badkuip

Ergens nog een oude, wellicht lekke badkuip op pootjes staan? Dank hem niet zomaar af, maar plant hem vol. Maak er je eigen mini-kruidentuintje van of vul hem met bloeiers in je favoriete kleur. Zorg wel dat de badkuip echt lek is door er extra gaten onderin te maken, dan kan het regenwater weglopen.

Upcycle of geef je spullen een nieuwe bestemming als originele plantenbak – Creatief met Buitenleven

Dit vat is laag, maar in een hoger vat kan makkelijk een kleine boom

3. Oude vaten vol planten

Een oud olievat, een afgedankte regenton of een wijnvat kan voor sfeer in de tuin zorgen. En ze zijn ook nog eens geschikt om kleine bomen of planten in te planten. Wist je trouwens dat je van oude olievaten ook een barbecue kunt maken? En een vuurkorf? Van tevoren wel goed reinigen natuurlijk én zorgen dat water eruit kan.

Upcycle of geef je spullen een nieuwe bestemming als originele plantenbak – Creatief met Buitenleven

Oud servies kan prima dienen als plantenbak

4. Originele plantenpotten

Geen bakken, wel een originele plek voor planten: theepotten gevuld met succulenten staan in de zomer hartstikke leuk op de tuintafel. Bescherm ze wel tegen de regen en laat ze daarom niet de hele nacht buiten staan. Overigens zijn oude conservenblikjes ook een goed alternatief voor een succulent in een potje.

Review deze post