Achter een begroeide gevel in een oude wijk in Utrecht vind je het paradijsje van tekstschrijver Kim Nelissen. Dit oude benedenhuis, met maar één slaapkamer en zonder centrale verwarming, is een oase van planten en kleur. Met daarin meubels met een verhaal. In Buitenleven 2019/7 nemen we een kijkje achter de voordeur van deze stadswoning.

De kleine stadswoning van Kim in Utrecht is een groen paradijs met allerlei vondsten – Creatief met Buitenleven

Van de groen geschilderde slaapkamer kom je in de woonkamer met jarenzeventiginrichting. Foto Henny van Belkom

Slim gebruik van de ruimte

Een nostalgisch ‘opvanghuis’ vol geredde items, geadopteerde planten en dieren en vrolijke vondsten. Kims stadswoning is klein maar knus, met slim gebruik van de ruimte. “Ik houd ervan om mijn eigen ding te doen. Ik houd niet van standaard en vind het leuk om authentiek te zijn. En ik denk dat je dat wel terugziet in mijn huis.” Zo heeft Kim ook in haar kleine huis gewoon een hoekbank, weliswaar van een wat kleiner formaat. En het wijnrek? Dat is een antieke Singer trapnaaimachine. Wie goed om zich heen kijkt, ziet steeds opvallende dingen in het huis.

De kleine stadswoning van Kim in Utrecht is een groen paradijs met allerlei vondsten – Creatief met Buitenleven

Kim in haar kleine achtertuin vol planten en geel geschilderde muur. Foto Henny van Belkom

Ook een tuin vol kleur

Hier woont duidelijk iemand met een neus voor gezellige spullen én knalgroene vingers. Want Kims tuin is een volwaardige derde kamer. “Als het even kan werk ik in de tuin. Ik kan me niet voorstellen om in een huis zonder tuin te wonen. Naast mijn tuintje hier heb ik een klein lapje grond van 6,5 m2 in een buurttuin. Dat is echt mijn trots, en ik ben er elke week wel een paar uur te vinden.” De gele muur maakt de tuin van Kim helemaal af en vrolijkt zelfs in de winter iedereen op.

Meer over deze stadswoning

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de bijzondere stadswoning van Kim? Lees het hele interview – met veel foto’s – met Kim in Buitenleven 2019/7 in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt nog tot en met 12 september 2019 in de winkel. Meer interesse in interieurs met nostalgie en vintage? Kijk dan nog even in het huis van Joey Holthaus.

Review deze post