Het pompoenseizoen is begonnen. Probeer eens deze geitenkaas-pompoenquiche met gekarameliseerde rode ui. Het recept is geschikt voor vier tot zes personen. Bereiden en smullen maar!

Ingrediënten voor pompoenquiche

  • 6 rode uien
  • klontje roomboter
  • balsamico azijn
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 g pompoenvlees (bijvoorbeeld van de Hokkaido pompoen)
  • 150 g harde geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • snuf gedroogde tijm
  • snuf gedroogde oregano
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Snijd de uien in dunne ringen en zet ze zacht op met een beetje boter, een snuf zout en een beetje versgemalen witte peper. Laat langzaam garen op een klein vlammetje tot ze glazig zijn. Voeg als de uien halfgaar zijn twee eetlepels balsamico-azijn toe, en laat de uien dan weer langzaam verder garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter de taartvorm. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg deze in een stapeltje boven op elkaar. Rol ze met de deegroller op een licht bebloemd oppervlak uit tot een cirkel, iets groter dan de taartvorm (ca. ø 35 cm). Bekleed de taartvorm met het deeg, prik een paar gaatjes in de bodem en zet tot gebruik koud weg.
  • Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. Rasp het vruchtvlees grof en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de geitenkaas fijn, pel en snipper het knoflookteentje. Meng in een ruime kom de pompoen met de kaas, knoflook, crème fraîche en de eieren. Optioneel: voeg voor een extra bite wat gesneden stukjes pompoen toe, met of zonder schil.
  • Voeg de tijm en oregano en naar smaak versgemalen peper toe en eventueel een snufje zout.
  • Giet de vulling op het deeg en bak de quiche in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden en serveer de warme gekarameliseerde uien er apart erbij.


Receptuur: Catrien Deys & Rob Becker

Review deze post