Deze pompoensoep heb je in een handomdraai op tafel. En enige wat je hoeft te doen is een beetje snijden, roeren en mixen. Het gasfornuis en de staafmixer doen de rest.
Gezondheidsvoordelen van pompoen
Leuk weetje: pompoen is supergezond. Deze typische herfstgroente is rijk aan vezels en zit vol vitamines en mineralen die goed zijn voor je weerstand. Om precies te zijn: vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer. Én pompoen bevat veel kalium. Reden genoeg om een flinke pan soep te maken.
Ingrediënten voor pompoensoep
- 500 g pompoen
- 50 g boter
- 50 g gesnipperde ui
- 1 el kerriepoeder
- 500 ml gevogelte- of groentebouillon
- 500 ml kookroom
Makkelijke bereiding
Snipper de ui en snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit de ui glazig in de boter en voeg kerriepoeder toe, roer goed. Voeg de pompoen toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat koken tot alles gaar is (ca. 20 minuten). Pureer de pompoensoep met een staafmixer tot alle stukken vermalen zijn. Voeg op het laatste moment de room toe, laat kort doorkoken en breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker en serveer. Liever een veganistische variant? Vervang de boter door olie en de kookroom door een plantaardige variant. Of laat de room volledig weg. Eet smakelijk!
Nog pompoen over en nog geen genoeg van deze herfstgroente? Maak ook eens de pompoenquiche.