Onlangs hielden wij tijdens de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt de Buitenlevenchutneyverkiezing.
Buitenlevenlezer Wendy Enter kwam uit 68 inzendingen met haar appel-paprikachutney als grote winnaar uit de bus. De Heerlijkheid neemt de chutney in productie en is vanaf 12 december te koop in hun landgoedwinkel voor € 2,99 (250 gram). Wil je het zelf proberen? Dan hebben we hier het winnende recept!
Ingrediënten chutney
1 geschilde appel
½ rode paprika
1 ui
125 ml natuurazijn
125 gram suiker
25 gram rozijnen
2 eetlepels water
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kardemom
½ theelepel hot currypoeder
½ theelepel zout
Snufje cayennepeper
Bereidingswijze
Snij de appel, paprika en ui in stukjes. Doe in een pan de azijn en appel en wacht tot de azijn kookt. Kook dan de ui en paprika ongeveer 5 minuten mee. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en laat dit één minuut meegaren. Doe de suiker in de pan en laat al roerend oplossen. Laat 40 tot 45 minuten pruttelen tot het geheel goed dik is. Schep in een schone glazen pot en laat afkoelen.