Met het zomerse weer in aantocht willen we niets liever dan salades eten. Dit recept voor een frisse kipsalade met vruchten en vijgen is perfect voor een zomeravond.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

600 gram kipfilet
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
3 el pijnboompitten
1 krop sla
zoutvlokken of grof zeezout
versgemalen peper
½ kleine meloen, bv. cantaloupe
3 verse vijgen

Voor de kruidenmayonaise:
3 eidooiers
1 el citroensap
1 el dijonmosterd
2 tenen gehakte knoflook
2 ansjovisfilets
2 el gehakte munt, basilicum en peterselie
150 ml koolzaad- of olijfolie
versgemalen peper

Begin met de mayonaise: meng eidooiers, citroensap en mosterd met een staafmixer door elkaar. Voeg tijdens het mixen de olie druppelsgewijs toe. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 1 uur staan.

Maak de kipfilets schoon. Breng water aan de kook met een bouillonblokje en laat de kip in de bouillon afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken. Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Leg de slablaadjes op een grote schaal. Snij de kip in stukjes en leg op de sla. Breng op smaak met zout en peper. Snij de meloen en vijgen in parten. Verdeel de mayonaise over de kip, leg de vruchten erop en bestrooi met de pijnboompitten.

Tip: lekker met gekookte nieuwe aardappels.

80 spannende salades
Dit recept komt uit het boek Meer dan 80 Spannende Salades van Uitgeverij Kosmos. Een heerlijk boek met verrassende recepten voor maaltijdsalades voor alle seizoenen. Er zijn recepten met en zonder vlees of vis, met zomer- of wintergroenten en met fruit. Caroline Hofberg, Uitgeverij Kosmos, € 17,50.

 

Meer dan 80 spannende salades
Review deze post