De zwartbonte koeien en de boerenfamilie Van der Schans werken nauw met elkaar samen. De koeien loungen in de wei of in de stal en produceren melk. De familie maakt er in een verwerkingsruimte op het erf karnemelk van. Lobbig en zacht van smaak, zoals ouderwetse karnemelk hoort te zijn. Een recept uit eigen huis: karnemelk panna cotta.

Italiaanse panna cotta

De familie Van der Schans heeft meerdere recepten bedacht met hun eigengemaakte producten. In deze originele panna cotta is het hoofdingrediënt de karnemelk. Willem van der Schans: “Panna cotta en de lente gaan vrijwel hand in hand. Een panna cotta kennen we uit Italië, waar het eigenlijk letterlijk ‘gekookte room’ betekent. Nu weten wij hier een heel lekkere variant op met onze karnemelk. Gegarandeerd genieten!” In Buitenleven 2018/4 lees je een interview met de familie over hun bedrijf en werkwijze.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 150 ml karnemelk
  • 150 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel suiker
  • passievrucht (of ander fruit)

Zo maak je het:

  • Snijd het vanillestokje open en doe dit samen met de slagroom in een pannetje.
  • Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
  • Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door.
  • Schenk het roommengsel in vier kleine glaasjes.
  • Maak het geheel af met wat vruchten(jam), wij gebruikten passievruchten.
  • Laat de panna cotta minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Nog meer lekkere karnemelkrecepten vind je op de website van Den Eelder

Review deze post