Koken met groenten uit eigen tuin, dat is wat Ine van Mierlo het liefste doet. Ze deelt haar recepten graag met Buitenleven. Dit keer komen Nederlandse en Italiaanse groenten samen in: pasta postelein. Dit makkelijke en lekkere recept helpt je ook nog grote hoeveelheden groenten op te maken.
Eet je moestuin lekker leeg
Groenten zijn meer dan welkom in deze pasta, met als basis postelein, spinazie en snijbiet. Varieer gerust en gebruik ook andere groenten om dit goedgevulde gerecht te maken, wat het allerlekkerste smaakt met knoflook en kruiden uit eigen tuin. Voor de visliefhebbers is gerookte zalm optioneel, maar de vegetarische variant is minstens zo smaakvol.
Dit heb je nodig voor pasta postelein
Voor twee personen:
- Minimaal 400 g gewassen, gesneden postelein en/of spinazie en/of snijbiet (meer groente mag altijd)
- 300 g pasta (ik gebruik vaak twee soorten spaghetti door elkaar)
- 3 tenen knoflook (gebruik je knoflook uit eigen tuin, snijd dan ook het groene loof mee)
- 200 g crème fraîche
- 100 g gerookte zalm (optioneel)
- Olijfolie
- Bosje kruiden of 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- Ter garnering: in reepjes gesneden basilicum (liefst de groene en de paarse door elkaar), kappertjes en nog wat gekookte postelein, snijbiet of spinazie
- Peper en zout naar smaak (gebruik je de zalm, voeg dan niet te veel zout toe)
Zo maak je de pasta postelein
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie in een grote pan en bak de groenten al roerende. Houd een klein pannetje groenten achter om straks te gebruiken als garnering. Fruit de knoflook aan in een andere pan, in een scheut olijfolie. Daarna de crème fraîche, eventueel de zalm en de kruiden erbij en ongeveer 5 minuten verwarmen. Kies of je de groenten bij de pasta in één pan verder opwarmt, of met een grote vork een mooi vogelnestje maakt van de pasta op je bord, waar je de saus overheen schept. Garneer met de groenten uit het kleine pannetje, kappertjes en basilicum.
Eet smakelijk!