Voor de ingrediënten van deze heerlijk zoete tarte tatin met Westlandse druiven reden wij naar Zuid-Holland en sprokkelde zelf bij boeren, hoeves en landwinkels de spulletjes bij elkaar.

Voor 4 personen

Bereidingstijd:  15 minuten
Oventijd:  25 minuten

Ingrediënten
4 el boter
4 el suiker
200 gram Westlandse druiven, gewassen
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid en gekoeld bewaard
150 gram Romero kaas, in plakjes (alternatief: pittige belegen boerenkaas met vers gehakte rozemarijn erover)
paar takjes rozemarijn

extra nodig:
4 kleine ovenschaaltjes van 10 cm

Warm de oven voor op 180 C. Vet de vormpjes heel dik in met de boter en strooi in elk vormpje een eetlepel suiker. Vul elk vormpje goed met druiven. Haal de plakjes bladerdeeg uit de koeling en leg ze over de druiven. Druk de zijkanten van het deeg rond de druiven in de vormpjes. Het maakt niet uit als het deeg ongelijk verdeeld is door de vierkante vorm van het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van het deeg. Gaar de taartjes ± 20 minuten in de oven. Stort de hete taartjes met de deegkant naar beneden uit de vormpjes op een bakplaat. De druiven liggen nu naar boven. Verdeel de plakken kaas over de omgekeerde druiventaartjes en zet de tarte tatins nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten. Garneer de tarte tatins met een takje rozemarijn.

Tip: Deze tarte tatin is lekker met een bol Polderijs van bijvoorbeeld biologische zuivelboerderij de Lindenhorst in De Hoef of van Boerderij Beekhoeve in Kamerik (walnotenijs met noten uit eigen boomgaard).

Styling tarte tatin: Cyn Ferdinandus, fotografie: Jeroen van der Spek, receptuur: Eke Mariën, cooking & foodstyling: Bart Stuart.

Meer recepten met pure streekproducten staan in Buitenleven 7 (nu in de winkel)!

Review deze post