Haar eigen moestuin is de inspiratie voor Ine van Mierlo’s recepten. Ze deelt haar favoriete creaties graag met Buitenleven. Dit keer een recept met wortels als basis: wortelsoep met basilicumolie. Een veganistisch recept vol groenten en vitaminen om de eerste herfstverkoudheid tegen te gaan.

Perfect voor deze tijd

De herfst is begonnen en de blaadjes aan de bomen kleuren langzamerhand oranje, geel en rood. Met dit gezonde recept kleurt je bord met het seizoen mee. Ine: “Er stonden nog een paar zomerwortels in de tuin en een paar winterpenen waren ook al goed. Dat was mijn inspiratie. Dit recept kan natuurlijk ook prima in de zomer, maar is perfect voor deze tijd.”

Dit recept voor wortelsoep is heerlijk met wortels uit eigen moestuin - koken met Buitenleven

De zomer- en enkele winterpenen waren klaar voor oogst. Ze zijn de inspiratie voor dit recept.

Dit heb je nodig voor de soep

Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 1 rode ui in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 g wortels in stukken
  • 200 g tomaten in blokjes (mag uit blik)
  • Een blikje tomatenpuree
  • Een beetje kerriepoeder (mild)
  • 1 liter groentebouillon
  • Een bosje basilicumblaadjes
  • 200 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Het recept voor wortelsoep met basilicumolie

Doe een beetje olie en de basilicumblaadjes in een keukenmachine om de basilicumolie te maken. Pureer alles tot een homogene olie. Je kunt altijd peper en zout toevoegen naar smaak. Zet een beetje olie apart en verwarm de rest vervolgens in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer in 2 minuten op laag vuur. Voeg de kerriepoeder toe, roer deze kort door het mengsel en doe hetzelfde met de tomatenpuree. Ook de wortels en de tomatenblokjes kunnen er nu bij. Even bakken, de groentebouillon toevoegen en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je de wortels in 30 minuten gaar worden. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Druppel een beetje basilicumolie eroverheen voordat je de soep serveert. Superlekker met zelfgemaakte croutons of soepstengels, of een vers gebakken broodje!

Meer zin in een andere soep? Check dan het recept van Ine voor een heerlijk rijkgevulde groentesoep.

2/5 - (7)