Tuinontwerpster Melanie Wiggers maakte een tuinontwerp voor deze royale familietuin in Driebergen. Ze creëerde meerdere terrassen zodat de eigenaren op verschillende plekken van de tuin kunnen genieten, wat een vakantiegevoel in eigen tuin geeft. Het volledige artikel lees je in Buitenleven 2021/4.

Vijf terrassen

De eigenaren wensten een onderhoudsvriendelijke familietuin. Melanie Wiggers: “Ieder project begint met een wens. Samen met de opdrachtgevers werk ik de tuinwensen dan uit tot een concreet plan. Elke tuin is weer anders, mijn creativiteit wordt steeds opnieuw aangesproken.” Voor deze royale tuin ontwierp Melanie maar liefst vijf terrassen om de buitenruimte gezelliger te maken. Zo is er een verhoogd terras met buitenhaard dat tegen de woning zelf ligt. Ernaast bevindt zich het eetterras met hoge bartafel. In het midden van de tuin kan er op het zonneterras met loungemeubilair van het zonnetje genoten worden en achterin de tuin ontwierp Melanie in de tuinschuur een overdekt terras met buitenkeuken. Aan de vijver is er nog meer plek om te zitten en het dierenleven te observeren.

Verhoogd terras met buitenhaard in royale familietuin. Foto: Modeste Herwig
Verhoogd terras met buitenhaard in royale familietuin. Foto: Modeste Herwig

Groen, groener, groenst

In de tuin is er weinig bestrating terug te vinden. Alleen de terrassen zijn aangelegd met hardsteen tegels en het pad met speelse verspringing werd deels verhard met grijs split. Rond de terrassen is gewerkt met beuken- en taxushagen, wanden van klimop en leibomen die de tuin de nodige privacy geven. Al die struiken en hagen creëren samen met het gazon een groen geheel. De beplanting vraagt bovendien weinig onderhoud omdat er met grote groepen van een plantensoort gewerkt werd. Het vakantiegevoel in eigen tuin is helemaal compleet dankzij de buitendouche die naast de schuur aan een lange tak hangt. Heerlijk om je op zomerse dagen even af te spoelen, toch?

De struiken en hagen creëren samen met het gazon een groen geheel. Foto: Modeste Herwig
De struiken en hagen creëren samen met het gazon een groen geheel. Foto: Modeste Herwig

Meer lezen over deze royale familietuin?

Lees meer over dit tuinontwerp in Buitenleven 2021/4.

Download hier de plattegrond van deze royale familietuin met meerdere terrassen.

3.5/5 - (4)