Monique woont samen met haar man Olaf en hondje Mac in een rijtjeshuis in Oosterbeek. En hoewel ze helemaal niet van dit soort doorzonwoningen houdt, voelt ze zich er al 28 jaar helemaal thuis. Geen wonder, want je waant je er met het grootste gemak op het Franse platteland in plaats van in een doorsnee woonwijk. Dit ondanks dat ze een interieur heeft zonder gebruik van kleur.

Allergisch voor kleur in het interieur

Van kleur wil Monique niks weten. Ze gebruikt alleen grijstinten, wit en zwart. “Ik ben allergisch voor kleur. Zelfs mandarijnen die op een schaal in de keuken liggen irriteren me al.” Als je binnenstapt ziet het er heel anders uit dan je op basis van de buitenkant zou verwachten. “De inrichting straalt helemaal uit wie ik ben, dus ik voel me hier altijd prettig. Eigenlijk heb ik maar één echte woondroom: een aanbouw aan het huis. Zo eentje met een mooie industriële uitstraling en veel ramen, zodat ik altijd genoeg licht en ruimte heb voor het fotograferen van mijn nieuwe aanwinsten.”

Monique heeft een kleurloos interieur, maar nog steeds heeft ze een gezellig huis vol oude spullen – Wooninspiratie met Buitenleven

In het huis krijgen allerlei objecten een nieuwe bestemming. Foto Henny van Belkom

Biggetjeslamp in de slaapkamer

Waar Monique wel van houdt, is producten een andere bestemming geven. Ze gebruikt in haar interieur veel spullen op een andere manier dan waar ze oorspronkelijk voor zijn bedoeld. Zo wordt de slaapkamer verlicht door een oude warmtelamp waar ooit biggetjes onder lagen te slapen. Op verschillende plekken in huis vind je ook oude meelzakken: over een ladder in de slaapkamer, maar ook over de rugleuning van stoelen in de woonkamer. Die spullen gebruikt ze het liefst in originele staat, hoewel Monique niet bang is voor een likje verf.

Hoe Monique aan haar spullen komt

Monique heeft een kleurloos interieur, maar nog steeds heeft ze een gezellig huis vol oude spullen – Wooninspiratie met Buitenleven

Monique heeft altijd bloemen in huis. Foto Henny van Belkom

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de hergebruikte spullen? Of wil je weten hoe Monique aan deze items komt? In Buitenleven 2019/5 lees je het hele interview met haar in de rubriek Huisje boompje buitenleven. Het magazine ligt van nog tot en met 27 juni 2019 in de winkel. Houd je juist wel veel van kleuren? Lees dan het verhaal van Patrick en Pien, twee kleurrijke mooimakers die zelfs smaragdgroen stucwerk in de slaapkamer hebben.

Review deze post