Lisette en Bartjan de Hoop wisten niet hoe ze hun split level tuin optimaal konden gebruiken. Het bovengedeelte was in de zomer te heet en het lagere deel te zanderig en vochtig. Tuinontwerper Frank ter Hedde luisterde naar hun wensen en onderzocht hoe de tuin het best tot zijn recht zou komen en een split level leeftuin kon worden.

Elk stukje benut

De tuin van Lisette en Bartjan moest zowel zon als beschutting bieden en een fijne plek worden voor de kinderen om te spelen. Door reeds aanwezige materialen te hergebruiken en planten te combineren met steen en hout, wist Frank elk stukje van de tuin te benutten. Hij noemt zichzelf een tuinfilosoof en ervaart het uitvoeren van zijn ideeën als buitenspelen. Hij maakt persoonlijke leeftuinen en creëert ze voor een groot deel op gevoel.

Elk stukje van de tuin wordt benut.

Leeftuin met vele functies

Lisette: “Ik was al blij geweest als de helft van ons wensenlijstje kon worden uitgevoerd. Dat al onze tuinwensen zijn uitgekomen had ik nooit durven dromen.” Het hele wensenlijstje werd afgevinkt door Frank. “Het lagergelegen deel van de tuin bleek veel groter dan we dachten”, vertelt Lisette. “En de houten bank biedt opbergruimte voor tuinspullen zoals tuinaarde. Onder de overkapping zijn waslijnen gespannen. Met een katrolsysteem rijg ik de was omhoog. Zelfs als het regent kan ik de was buiten hangen, superhandig!”

Tuin de hoop
De tuin moest vooral een fijne plek voor het hele gezin zijn.

Meer over deze split level leeftuin?

Lees het hele verhaal in Buitenleven 2021/2, nu in de winkel. Je kunt hem ook online bestellen. Meer informatie over Frank Hedde vind je op www.devrijeruimtearnhem.nl

5/5 - (1)