De tuineigenaren droomden van een nieuwe tuin met een zonnige loungeplek en een kleurrijke beplanting. Tuinontwerpster Karin van den Hoven verzorgde het nieuwe tuinontwerp voor dit driehoekige perceel in Hoogland. Het resultaat: een strakke tuin vol bloemen.

Zonnige achtertuin

De zonnige achtertuin heeft twee terrassen gekregen, een schaduwborder, een zonnige border, een pleintje met wintergroene eiken en een overdekt terras bij de tuinschuur. De borders zijn gevuld met grote groepen van sterke vaste planten en kleine heesters, zodat het onderhoud beperkt is.

Tuinontwerper bl3
Door juist achter in de tuin een terras te maken word je als het ware uitgenodigd om de tuin in te gaan.

Centrale zichtlijn

De zichtlijn vanuit de woonkamer naar de overkapping staat centraal in het ontwerp. De dwars geplaatste hagen en borders werken als coulisse, waardoor het pad langer lijkt en de tuin groter. In het midden, op het pleintje, staan vier steeneiken die voor hoogte in het ontwerp zorgen en verbinding met de grote bomen in de buurtuin.

Tuinontwerper BL3
Door sterke soorten in wat grotere groepen te zetten is er niet zoveel onderhoud aan de beplanting.

Eenvoud en ruimte

Door de lange zichtlijn over het klinkerpad én de dwars geplaatste hagen lijkt de tuin groter. Karin “Ik werk graag met grote vlakken en rechte lijnen. Dit zorgt voor eenvoud, rust en optimale ruimtebeleving. Samen met de uitgekiende beplanting is dit ontwerp helemaal geworden wat de opdrachtgevers en van verwachtten. Zelfs in de winter genieten ze van het fraaie winterbeeld.”

Meer over deze strakke tuin vol bloemen?

Je leest en bekijkt het hele artikel in Buitenleven 2021/3, t/m 20 mei 2021 in de winkel. Je kunt de editie natuurlijk ook online bestellen.

3/5 - (2)