Een perenboom geeft je tuin een heerlijk ouderwetse sfeer. En dat is niet het enige: zo’n fruitboom zorgt ook voor heel wat lekkers op je bord. Heb jij nog geen perenboom? Niet getreurd, want ook met peren uit de supermarkt kun je dit dessert binnen een mum van tijd op tafel zetten.
Het duurt zo’n drie jaar voordat een perenboom groot genoeg is om peren te vormen. Je kunt de boom het best aan het einde van het jaar planten. Heb je er nog geen in de tuin staan, dan zul je even geduld moeten hebben – en onderstaand recept moeten maken met vruchten uit de supermarkt. Heb jij wel al een perenboom in de tuin? Dan kun je de komende maand lekker oogsten én genieten van dit smaakvolle én gezonde dessert.
Dessert van de perenboom
Nodig voor twee personen
- 1 peer
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ricotta (of andere zachte kaas)
- Handje amandelen
- Snufje kaneel
Werkwijze
- Halveer de peer, verwijder de pitjes en hol de vrucht een beetje uit.
- Leg de helften in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bak ongeveer twintig minuten.
- Vul beide helften van de peer met ricotta, amandelen, een beetje honing en een snufje kaneel.