De tuin is voor veel mensen echt de plek om lekker tot rust te komen en te kunnen ontspannen, bijvoorbeeld in het weekend of na een lange werkdag. Ook biedt een tuin ruimte aan kinderen waar ze zich heerlijk even kunnen uitleven. En wanneer je huisdieren hebt zoals een hond of een kat, kunnen ook zij daar gaan spelen. Maar toch is het vaak lastig om je tuin in te richten. Op welke manier zorg je er bijvoorbeeld voor dat je tuin sfeervol is? En op welke manier kun je een duurzame tuin creëren? En waar moet je nog meer op letten bij het inrichten van je tuin? In deze blog vind je wat inspiratie.

Kleur

Kleuren zijn om te beginnen een groot en ook belangrijk onderdeel van je tuin. Met kleur kun je er ook voor zorgen dat je je tuin langer en groter kunt laten lijken, maar ook smaller en korter. Daarnaast kun je door kleur bepaalde delen van je tuin extra aandacht geven. Warme kleuren zoals oranje, rood en geel zorgen bijvoorbeeld voor een warme sfeer. Maar wil je liever een kalmere uitstraling? Kies dan voor koele tinten zoals groen, blauw of paars. Dit geldt voor alle onderdelen in je tuin, zoals planten, maar ook voor je tuinmeubilair en -materialen.

Duurzaam

Een sfeervolle tuin kun je verder creëren door te kiezen voor duurzaamheid. In een duurzame, milieuvriendelijke tuin kan de natuur zijn eigen gang kan gaan. Je draagt op die manier ook nog eens een steentje bij aan een beter klimaat. Kweek bijvoorbeeld je eigen groenten door een moestuin aan te leggen. Het staat erg gezellig om een moestuin in je tuin te hebben, maar daarnaast zorgt het ook voor gezond en biologisch voedsel. Heb je niet veel ervaring met een moestuin? Wortel, sla en spinazie zijn groenten die relatief gemakkelijk te telen zijn. Ook kruiden zoals lavendel, bieslook en rozemarijn zijn een slimme keuze als je begint met een moestuin. Het is overigens het handigst om met je moestuin te beginnen na de vorstperiode, dus in het voorjaar.

Hoekjes

Verder staat het erg gezellig om je tuin in verschillende gedeeltes op te delen. Denk aan bijvoorbeeld een gezellige eethoek, waar je heerlijk uitgebreid kunt tafelen met vrienden of familie. Ook kun je denken aan een hoek om te ontspannen, met bijvoorbeeld een heerlijke bank met kussens om lekker een boek te lezen. En wist je dat er ook vloerkleden voor buiten zijn? Een buiten vloerkleed staat erg gezellig in een tuin en maakt de tuin ook helemaal af. Het geeft veel sfeer en warmte dus je zult hierdoor vaak lange en gezellige avonden beleven! Heerlijk om daar te genieten van bijvoorbeeld een lekkere kop koffie.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

5/5 - (2)